De voordelen van e-mailmarketing

Een e-mail sturen is snel, goedkoop en rendabel. Het is verleidelijk om grote partijen mails te versturen en achterover te leunen tot er iets uitkomt. Maar zoals voor veel dingen geldt: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. E-mailmarketing maakt targeting op persoonsniveau mogelijk. Ook de vele automatiseringsmogelijkheden bieden uitkomsten. Wie e-mailmarketing op een slimme manier inzet verhoogt de traffic naar de website en blijft doorlopend bij de doelgroep onder de aandacht. 

MailOn

ipsis werkt met de marketingtool MailOn. Het is een Nederlandstalig en uitgebreid maar gebruiksvriendelijk programma, dat communicatie op maat mogelijk maakt. Voor wie MailOn voor het eerst gaat gebruiken, wordt een template ontwikkeld dat geheel is afgestemd op de eigen huisstijl. Daarna wordt de nieuwsbrief elke keer gevuld met nieuw tekst- en beeldmateriaal.

MailOn heeft een aantal grote voordelen. De statistieken van de verzonden e-mails zijn vergaand inzichtelijk. Je ziet niet alleen hoe vaak de mail is geopend, maar bijvoorbeeld ook op welke onderwerpen het meest is geklikt. Dat geeft inzicht in de interesses van de doelgroep. Daarnaast maak je binnen MailOn gemakkelijk meerdere verzendlijsten aan en is het mogelijk alle contactpersonen met de juiste aanhef aan te schrijven. Op die manier krijgt de mailing een persoonlijke noot, waardoor hij sneller wordt geopend.  

E-mailmarketing en de AVG

De wetgeving is vrij strikt wanneer het aankomt op privacy. In mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht geworden. De strekking van deze verordening is dat er zorgvuldig moet worden omgegaan met persoonsgegevens. Het betekent ook dat je niet meer zomaar iedereen mag mailen en bellen. Wil je zeker weten dat je niets doet dat tegen de wet indruist? Wij adviseren je graag.

Wil je meer weten over e-mailmarketing of het gebruik van MailOn? Neem contact met ons op, wij laten je zien hoe het werkt.

Wil jij meer informatie?

Vul onderstaande formulier in:

Naar tips en updates

Nieuwsbrief ontvangen?
Ik accepteer de privacyvoorwaarden
0229272700