Wat is Zoekmachine-adverteren (SEA)?  

SEA staat voor Search Engine Advertising. Net als Zoekmachineoptimalisatie (SEO) optimaliseer je met Zoekmachine-adverteren (SEA) jouw positie in de zoekresultaten. Waar je dat met SEO doet door jouw content te schrijven met het zoekgedrag van jouw doelgroep in je achterhoofd, doe je dat met SEA door middel van betaalde advertenties. Deze advertenties komen bovenaan de SEO-zoekresultaten staan.  

Hoe werkt SEA?  

Je wilt een product of dienst meer onder de aandacht brengen bij je doelgroep en snel resultaat boeken. Ons advies is dan om SEA in te zetten. Aan de hand van relevante zoektermen en trefwoorden schrijven onze marketeers een sterke advertentietekst. In overleg met jou bepalen we hoeveel dagen de advertentie online mag staan en wat jouw maximale budget per dag is. Voor elke persoon die op jouw advertentie klikt, betaal je een bedrag. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van de kwaliteit van je advertentie, de kwaliteit van je website en van de populariteit van het zoekwoord dat je gekozen hebt. Is je dagbudget op, dan staat je advertentie voor die dag niet meer online.  

Voor Zoekmachineadverteren kiezen onze specialisten vaak voor Google Ads. Dit is een van de meest bekendste en populairste platformen om op te adverteren.  

Google Display als extra optie  

Wil je jouw doelgroep ook bereiken wanneer ze niet actief op zoek zijn naar jouw product of dienst? Dan adviseren we Google Display als extra optie. Jouw advertentie wordt dan getoond op diverse websites binnen het netwerk van Google of binnen hun eigen kanalen. Zo kan jouw advertentie te zien zijn op Buienradar, maar bijvoorbeeld ook op YouTube of binnen Gmail. Hiermee zorg je ervoor dat meer mensen bekend raken met jouw merk of product 

Wil je mensen bereiken die al eerder op jouw advertentie hebben geklikt? Wij zetten Google Display ook in voor remarketing. Hiermee vergroot je de kans dat deze groep uiteindelijk jouw product koopt of je dienst afneemt.  

Zo helpen wij jou met SEA 

Vind je het lastig om de juiste zoekwoorden te kiezen voor je advertentie? Onze marketeers helpen jou daarbij. Wij bepalen samen met jou de juiste strategie en kiezen de meest relevante en effectieve zoekwoorden. Ook monitoren we de advertenties continu en verbeteren we deze als dat nodig is. Zo hoef jij je daar geen zorgen over te maken.  

Wil je jouw diensten of producten meer onder de aandacht brengen bij je doelgroep? Laat ons jou helpen en plan een gratis kennismakingsgesprek in.  

Laten we je wens bespreken

We brainstormen graag met jou over de mogelijkheden
Vincent 1
Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Neem contact met mij op