Google Ads

Je kent ze vast wel: de eerste zoekresultaten in Google waar 'advertentie' bij staat. Dit zijn de betaalde zoekresultaten die ervoor kunnen zorgen dat jij bovenaan in Google komt. Om te adverteren in Google wordt er Ads gebruikt. Google Ads is dé perfecte tool als je jouw producten, diensten of bedrijf bovenaan de zoekresultaten wilt op zoektermen die voor jou belangrijk zijn.

Wat is Google Ads?

Ads is het advertentieprogramma van Google. Met dit programma kunnen advertenties worden ingericht waarmee jij zichtbaar wordt in de zoekmachine. Elke keer als er een zoekopdracht wordt gestart in Google vindt er achter de schermen een veiling plaats. Tijdens deze veiling wordt bepaald welke adverteerder op welke plaats in Google wordt getoond. De combinatie van het bod wat jij inzet op de zoekopdracht, de relevantie en kwaliteit van jouw website en CTR (doorklikratio) bepalen welke advertenties er worden getoond en waar. Wordt er op jouw advertentie geklikt? Dan betaal je. Het kost je dus alleen geld als je ook daadwerkelijk bezoekers op de website krijgt. 

Online adverteren

Google Ads is een vorm van online adverteren en wordt vaak afgekort als SEA: Search Engine Advertising. Met dit advertentiekanaal van Google bepaal jij zelf wanneer je zichtbaar bent, op welke zoektermen en kun je desgewenst jouw advertenties terug laten komen op relevante websites. 

Een Ads-campagne zorgt voor vindbaarheid op belangrijke zoektermen. Door deze termen op te nemen in een advertentiecampagne kun je snel een hoge positie verwerven in de zoekresultaten van Google. Onze marketeers helpen jou graag bij het opzetten van een geschikte Ads-campagne. Wil je hier ondersteuning bij of meer informatie over ontvangen? Neem dan contact met ons op. 

Naar tips en updates

Nieuwsbrief ontvangen?
Ik accepteer de privacyvoorwaarden
0229272700