Marketing is een onmisbare schakel binnen iedere onderneming. Elk bedrijf wil immers groeien. Wil je gezien worden in de markt, opvallen en klanten aantrekken? Dan komt daar de marketingstrategie om de hoek kijken. Een unieke marketingstrategie die aansluit op de doelstellingen, waarden en bedrijfscultuur van jouw organisatie helpt jouw bedrijf met het behalen van de opgestelde doelen. In dit artikel nemen we je mee in wat een marketingstrategie is en waarom deze zo belangrijk is.

marketingstrategie-belang.jpg

Wat is een marketingstrategie?

Een marketingstrategie is een strategie die als fundament dient voor het behalen van jouw lange- en korte termijn bedrijfsdoelen. Het strategische handboek geeft jou handvatten om de juiste koers te varen én helpt bij het bereiken van de juiste doelgroep en het vergroten van jouw omzetdoelen. De positionering van jouw bedrijf in de markt wordt bepaald en de focus ligt op een goede afstemming tussen de organisatie en de omgeving. De kern die hierin de basis vormt is: wat wil je bereiken en wat heb je daarvoor nodig?

De keuze voor de juiste strategie

Werken zonder de juiste strategie staat gelijk aan rijden zonder te weten waar je naartoe gaat. Je komt namelijk niet aan op jouw bestemming omdat je niet weet wat jouw bestemming is. Een strategie bepalen doe je niet zomaar, hiervoor maak je een juiste afweging. Iedere strategie is voor elk bedrijf anders. Waar voor de één content marketingstrategie goed werkt, werkt een merkpositioneringstrategie goed voor een ander.

Weet je de juiste marketingstrategie te bepalen dan levert het vele voordelen op. Je werkt toe naar:

  • Een hogere omzet;
  • Het bereiken van de juiste doelgroep;
  • Het versterken van de relatie met jouw doelgroep;
  • Het voldoen aan de behoeften en verwachtingen van jouw doelgroep;
  • Én naar een continue groei van jouw bedrijf.

Houd daarbij in gedachten dat een marketingstrategie altijd verandert. Trends en ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. Ook jouw marketingstrategie beweegt hierin mee. Daarbij werk je constant toe naar doelen. Je stelt ze bij en werkt hier vervolgens verder aan.

Wil jij advies over jouw marketingstrategie?

Weet je niet waar je moet beginnen met jouw eigen marketingstrategie? Onze marketingexperts helpen je graag.

Neem contact op

Damar 1
Geschreven door:

Damar Bakker

Senior marketeer
Heb je vragen?

Waarom stoppen met lezen...

Blog Reviews Ipsis

Het belang van reviews voor jouw organisatie

Untitled 65

8 vragen om je doelgroep beter te bepalen

Wavy_Tech-15_Single-05-min 2.jpg

De principes van Cialdini voor overtuigende marketing

Untitled 65

8 vragen om je doelgroep beter te bepalen

Wavy_Tech-15_Single-05-min 2.jpg

De principes van Cialdini voor overtuigende marketing