Voor het analyseren van jouw website en online marketing gebruiken wij onderstaande webanalyse tools:

Bezoek analyseren via Google Analytics

Google Analytics is ’s werelds bekendste webanalyse tool. Door het plaatsen van een stukje code op je website is het mogelijk om ieder individueel websitebezoek te analyseren. Zodoende weet je bijvoorbeeld welke pagina’s het meest interessant zijn, waar het bezoek vandaan komt en hoe lang zij jouw website bezoeken. Wil je, naast deze gegevens, ook weten welk bedrijf jouw website bezoekt dan raden wij Snoobi Analytics aan.

Leadgeneratie met Snoobi Analytics

Snoobi Analytics is een webanalyse tool dat net iets verder gaat dan Google Analytics. De werking van deze tool is hetzelfde, het plaatsen van een stukje code op de website volstaat om ieder bezoek te meten en te analyseren.

Grootste verschil tussen Snoobi Analytics en Google Analytics is dat Snoobi ook inzicht geeft in de organisatie die de website bezoekt. Voor particulieren is dit helaas (nog) niet mogelijk, maar voor B2B bedrijven is Snoobi een goede aanvulling voor je website. Zo kan je bijvoorbeeld kijken welke bedrijven jouw website bezoeken en welke pagina’s zij bekeken. Hierop volgend kan je deze leads ook proberen te converteren naar nieuwe klanten door bijvoorbeeld Telemarketing of Direct Marketing.

Zoekwoordanalyse met Cuutio

Cuutio is een website analyse tool die gebruikt wordt voor het analyseren van de belangrijke zoekwoorden op jouw website. Cuutio is zodoende een tool die vaak gebruikt wordt voor het analyseren van organische vindbaarheid en SEO-werkzaamheden. Daarnaast is Cuutio een handige tool om je concurrentie online te analyseren.

Het gebruik van Cuutio geeft je een duidelijk beeld over de eventuele verbeterpunten van jouw website. Sta je op een belangrijk zoekwoord niet (of laag) in Google, terwijl je concurrent wel op de eerste pagina scoort? Dan is er werk aan de winkel. Door na analyse van je zoekwoorden in Cuutio content te gaan creëren op de minst-scorende woorden, kan je de organische vindbaarheid verbeteren. Hierna kan je, per week, zien wat de invloed van jouw inspanningen zijn geweest op de ranking van het bepaalde zoekwoord in Google.

Bezoekgedrag analyseren met Hotjar

Hotjar is een webanalysetool die gebruikt wordt om te analyseren hoe websitebezoekers jouw website gebruiken. Dankzij Hotjar is het mogelijk om te zien waar bezoekers naar kijken op de website, waar ze precies op klikken en waar ze afhaken. Zo krijg je de customer journey goed in beeld en krijg je inzicht waar mogelijkheden tot verbeteringen liggen. 

Het is natuurlijk goed als jouw website goed vindbaar is, maar als conversies, klanten en ingevulde contactformulieren achterwege blijven kan er iets mis zijn met de gebruiksvriendelijkheid van je website. Met Hotjar analyseren wij hoe websitebezoekers jouw website gebruiken en of dit overeenkomt met de verwachting. De analyse van je website met Hotjar vatten wij samen in een rapport waarin verbeter- en aandachtspunten worden verwerkt. Zo kan de website, na het uitvoeren van onder andere mousetracking, geoptimaliseerd worden voor de gebruiksvriendelijkheid.

Wil jij meer informatie?

Vul onderstaande formulier in:

Naar tips en updates

Nieuwsbrief ontvangen?
Ik accepteer de privacyvoorwaarden
0229272700