Eigenaar Erik Boots van Erik Boots Transport & Logistiek (EBTL) is naast beroepschauffeur ook ADR veiligheidsadviseur. Hij weet werkelijk alles over het op veilige wijze transporteren van gevaarlijke stoffen over de weg. Voor veel van zijn klanten is EBTL zowel het gecertificeerde transportbedrijf dat zorgdraagt voor de nodige transporten als de ADR veiligheidsadviseur die zorgt dat een onderneming aan alle geldende wet- en regelgeving omtrent het opslaan, verwerken en transporteren van gevaarlijke stoffen voldoet.

De wensen van EBTL

Erik Boots had een website, maar die was al wat verouderd. Op het moment dat hij zijn dienstverlening wilde gaan uitbreiden, besloot hij met ipsis te overleggen. Wat was beter, voortborduren op de bestaande website, of iets nieuws laten maken? Voor elke dienst een aparte website, of juist niet? Nieuwe technieken gebruiken, of volstaat het oude? Wij brachten eerst onder meer in kaart hoe het ervoor stond met de online vindbaarheid in zoekmachines, het online zoekgedrag van de doelgroep en inventariseerden bovendien welke kansen er liggen op marketinggebied. Op basis van al deze informatie werd gekozen voor een nieuwe website. 

De uitvoering van het project

Wij hebben om te beginnen een marketingstrategie ontwikkeld, waardoor Erik een goed beeld heeft gekregen van de (online) groeimogelijkheden voor zijn bedrijf. Daarna werd weloverwogen voor een nieuwe website gekozen. Tevens wilde hij graag een bedrijfsvideo, ingestoken op het actuele thema accutransport. De video en de website waren ongeveer tegelijk klaar. Voor de video liep (en reed!) de videospecialist van ipsis een middag met Erik mee en het resultaat geeft een goed beeld van de aanpak van EBTL en de samenhang tussen de verschillende diensten. De websitestructuur en content is SEO-vriendelijk opgezet en biedt dus een mooie basis voor gerichte online marketing in de toekomst.

Kruisbestuiving

EBTL voorziet in verschillende behoeften. Daar waar een klant in veel gevallen een transportbedrijf én een veiligheidsadviseur inzet, biedt EBTL beide. Op deze manier kan de klant met elke vraag terecht bij één contactpersoon. Een kruisbestuiving noemt Erik dat. Hetzelfde deed ipsis eigenlijk voor EBTL. De website, de marketingstrategie én de video werden allemaal onder één dak geregeld. Daardoor is de samenhang optimaal aanwezig en hoeft Erik maar één nummer te bellen als hij wil overleggen. Wel zo makkelijk!

Bekijk hieronder de bedrijfsvideo:

 

Annemieke Kreune Annemieke Kreune
Grafisch vormgever / videograaf
Annemieke Kreune

In het team van ipsis word ik elke dag weer gemotiveerd en geïnspireerd om samen voor het beste resultaat te gaan, een tevreden klant!

Meer over Annemieke

Jeroen Oostwouder Jeroen Oostwouder
Webdeveloper
Jeroen Oostwouder

Persoonlijke ontwikkeling op technisch gebied is mijn drijfveer. Nieuwe technieken leren en kijken waar deze efficiënt zijn toe te passen.

Meer over Jeroen

Rixt Zijlstra Rixt Zijlstra
Grafisch vormgever
Rixt Zijlstra

Grafisch vormgeven is een bijzonder vak. Het geeft altijd weer een kick als je één van je ontwerpen terugziet en supertrots bent op het resultaat. Hoe klein of groot een communicatiemiddel ook is, het ontwerp moet zeggen: ‘Dit is ons bedrijf en hier staan wij voor’. Deze uitdaging ga ik graag samen met jou aan. Wat kan ik voor je doen?

Meer over Rixt

0229272700