Bandtransport Europe vervaardigt al sinds 1983 transportbanden voor klanten rond de wereld. Bandtransport Europe heeft een eigen machinepark, waarmee zij nagenoeg elke transportband kunnen maken die hun klanten wensen. Al eerder hadden zij een website met klantportaal door ipsis laten ontwerpen en bouwen. Nu werd het tijd voor een vernieuwde website en om het klantportaal verder door te laten ontwikkelen.

Website doorontwikkelen

“We hebben onze website al eerder laten ontwerpen door ipsis, ook deze keer hebben we weer voor ipsis gekozen als leverancier”, vertelt Jonneke van Bandtransport Europe. “Dit bureau is een betrouwbare partner gebleken, die al een tijdje meegaat. Ze hebben ervaring en kennis in huis om ons te bieden wat we nodig hebben. Wij weten alles van transportbanden, zij van websites en webshops.”

Bandtransport Europe heeft jaren terug de website door ipsis laten maken. Toen bevatte de website een klantportaal die over verschillende weblocaties was verdeeld en deels nog in testfase was. “Dit was verwarrend voor onze klanten, met als gevolg dat de functies weinig werden gebruikt”, legt Jonneke uit. De behoefte naar een website met selfservice voor hun klanten groeide en zo kwam het idee om het klantportaal verder door te laten ontwikkelen. De website kreeg daarbij ook gelijk een fris nieuw jasje. De website is volledig maatwerk en sluit daardoor perfect aan op de wensen van Bandtransport Europe. “Onze nieuwe website borduurt voort op onze huisstijl en past zich goed aan de verschillende schermformaten aan”, vertelt Jonneke. De website heeft een talenwissel en is daardoor voor de volledige doelgroep van Bandtransport Europe beschikbaar.

KLANTPORTAAL MET BESTELMOGELIJKHEID

Het klantportaal zit verborgen achter een login die klanten kunnen verkrijgen via Bandtransport Europe. Om alle soorten banden in de website te krijgen is er een importmogelijkheid van producten en prijslijsten in de website gebouwd. Via het portaal kan de klant naar het juiste product toe, de nodige variabelen ingeven en na prijsberekening de band gelijk bestellen. Daarnaast is het mogelijk om datasheets van de banden te downloaden. Hierdoor heeft de klant direct alle informatie over de band. De banden zijn gekoppeld aan een branche en toont direct waarvoor de band geschikt is. “We krijgen veel positieve reacties van klanten”, vertelt Jonneke over het portaal. “Het klantportaal wordt al meer gebruikt dan de oude versie en dat is positief!”

GOEDE PROJECTAANPAK EN SAMENWERKING

De projectaanpak verliep via Scrum. Hierdoor was er een nauwe samenwerking tussen Bandtransport Europe en ipsis. Voorafgaand aan het ontwerp en de bouw van de website is er eerst goed overleg geweest. “We hebben eerst grondig doorgenomen wat de bedoeling was en vervolgens de taken verdeeld”, legt Jonneke uit. “We hebben vooral samengewerkt met Niels Laan. Het was prettig samenwerken met Niels, die zijn collega’s wist te vinden voor het nodige specialistische werk. Sommige onderdelen kostten wat meer tijd, maar door invoeren, testen, aanpassen, importeren en opnieuw testen is alles goed gekomen. Er zijn nog uitbreidingen die wij al in ons hoofd hebben en die we binnenkort gaan oppakken. We vertrouwen er op dat ipsis ons ook hierbij kan helpen”, sluit Jonneke af.

Benieuwd naar de vernieuwde versie van de website van Bandtransport Europe? 

Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

Klaas Hauwert Klaas Hauwert
Webdeveloper
Klaas Hauwert

Ik houd mij dagelijks bezig met het programmeren van websites die door de afdeling Creatie zijn ontworpen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd! 

Meer over Klaas

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

0229272700