De uitdaging

Bandtransport Europe heeft jaren terug de website door ipsis laten maken. Toen bevatte de website een klantportaal die over verschillende weblocaties was verdeeld en deels nog in testfase was. “Dit was verwarrend voor onze klanten, met als gevolg dat de functies weinig werden gebruikt”, legt Jonneke uit. De behoefte naar een website met selfservice voor hun klanten groeide en zo kwam het idee om het klantportaal verder door te laten ontwikkelen. De website kreeg daarbij ook gelijk een fris nieuw jasje. De website is volledig maatwerk en sluit daardoor perfect aan op de wensen van Bandtransport Europe. “Onze nieuwe website borduurt voort op onze huisstijl en past zich goed aan de verschillende schermformaten aan”, vertelt Jonneke. De website heeft een talenwissel en is daardoor voor de volledige doelgroep van Bandtransport Europe beschikbaar.

Ook een uitdaging?

Onze oplossing

Het klantportaal zit verborgen achter een login die klanten kunnen verkrijgen via Bandtransport Europe. Om alle soorten banden in de website te krijgen is er een importmogelijkheid van producten en prijslijsten in de website gebouwd. Via het portaal kan de klant naar het juiste product toe, de nodige variabelen ingeven en na prijsberekening de band gelijk bestellen. Daarnaast is het mogelijk om datasheets van de banden te downloaden. Hierdoor heeft de klant direct alle informatie over de band. De banden zijn gekoppeld aan een branche en toont direct waarvoor de band geschikt is. “We krijgen veel positieve reacties van klanten”, vertelt Jonneke over het portaal. “Het klantportaal wordt al meer gebruikt dan de oude versie en dat is positief!”

Gebruikte oplossingen:

Website Klantportaal

Scrum aanpak

De projectaanpak verliep via Scrum. Hierdoor was er een nauwe samenwerking tussen Bandtransport Europe en ipsis. Voorafgaand aan het ontwerp en de bouw van de website is er eerst goed overleg geweest. “We hebben eerst grondig doorgenomen wat de bedoeling was en vervolgens de taken verdeeld”, legt Jonneke uit. “We hebben vooral samengewerkt met Niels Laan. Het was prettig samenwerken met Niels, die zijn collega’s wist te vinden voor het nodige specialistische werk. Sommige onderdelen kostten wat meer tijd, maar door invoeren, testen, aanpassen, importeren en opnieuw testen is alles goed gekomen. Er zijn nog uitbreidingen die wij al in ons hoofd hebben en die we binnenkort gaan oppakken. We vertrouwen er op dat ipsis ons ook hierbij kan helpen”, sluit Jonneke af.

Het resultaat

Bandtransport Europe over ipsis

We hebben onze website al eerder laten ontwerpen door ipsis, ook deze keer hebben we weer voor ipsis gekozen als leverancier. Dit bureau is een betrouwbare partner gebleken, die al een tijdje meegaat. Ze hebben ervaring en kennis in huis om ons te bieden wat we nodig hebben. Wij weten alles van transportbanden, zij van websites en webshops”

Jonneke - Bandtransport Europe

Aan dit project werkten:

Niels 1

Niels Laan

"Niet alleen de perfecte kop koffie vereist precisie en passie, maar ook elk project verdient diezelfde toewijding om tot zijn volle potentieel te bloeien"

Vincent 1

Vincent Castenmiller

"Ik ga elke dag met een brede lach naar kantoor"

Klaas 1

Klaas Hauwert

"Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd!"

Laten we je wens bespreken

We brainstormen graag met jou over de mogelijkheden
Vincent 1
Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Neem contact met mij op