De Westfriese Beurs is een begrip in West-Friesland. De grote winkel in Oosterblokker staat bekend om het grote, met name tweedehands assortiment kwaliteitsmeubelen. Wat veel mensen nog niet weten, is dat de Westfriese Beurs tegenwoordig steeds meer nieuwe producten verkoopt. De trends van nu, maar wel tegen aantrekkelijke prijzen. Het grote assortiment bevat banken, stoelen, kasten, tafels, verlichting, accessoires en tuinmeubelen, voor elk wat wils!

De wensen van de Westfriese Beurs

De Westfriese Beurs is graag op de toekomst voorbereid en voor een grote meubelzaak mag een eigentijdse webshop natuurlijk niet ontbreken. Het bedrijf ziet kansen in Google shopping en social shopping, maar daar moet de website natuurlijk wel goed op aansluiten. Ook verkoopt de Westfriese Beurs producten van leveranciers, die met een API-koppeling direct in de nieuwe webshop te zien zijn. Een omvangrijk project dus.

De uitvoering van het project

Om te beginnen is er een ontwerp gemaakt, dat past bij de nieuwe stijl van de Westfriese Beurs. Na akkoord werd de website gebouwd. Tijdens de bouw zijn wij direct begonnen met het realiseren van de eerste API-koppeling en werd in samenwerking met de Westfriese Beurs gewerkt aan het verzamelen van alle content (producten, teksten en foto’s). Een groot karwei, want het er zijn heel veel verschillende producten en alles moet in de webshop worden opgenomen. Ook nu wordt de shop nog dagelijks aangevuld. Toen de puntjes op de i gezet waren, werd de shop eerst nog uitgebreid getest. Bugs werden verholpen en uiteindelijk kon de website live.

Het CMS

Het is belangrijk dat de medewerkers van de Westfriese Beurs goed met de website kunnen werken. Het toevoegen van teksten, beelden en producten moet dus niet te moeilijk zijn. Gelukkig werken wij met het CMS van Umbraco, in combinatie met de webshopmodule Merchello. Die combinatie werkt gemakkelijk en snel. De aangewezen medewerker van de Westfriese Beurs kon al snel goed met de shop overweg en heeft de hulp van ipsis nauwelijks meer nodig. Bovendien leent dit CMS zich goed voor eventuele uitbreidingen. Als er doorontwikkelingen nodig of gewenst zijn, dan is alles mogelijk.

Gebruikte oplossing

Bekijk het resultaat

Bekijk de webshop hier
Elsa Pater Elsa Pater
Marketeer
Elsa Pater

Het leukste zijn de overlegmomenten met onze klanten. Het bespreken van doelen, middelen en resultaten. 

Yvonne Luken Yvonne Luken
Accountmanager
Yvonne Luken

Als accountmanager bij ipsis is de kans groot dat ik jouw eerste aanspreekpunt ben. Ik kom graag bij jou langs om alle mogelijkheden te bespreken, maar ook via een videocall kunnen we jouw wensen in kaart brengen. Ik krijg er energie van om mee te denken in de mogelijkheden die er zijn en dat we samen met ons team mooie resultaten behalen voor onze klanten. Mijn dag is geslaagd als ik onze (potentiële) klanten goed op weg heb kunnen helpen.

Wil je meer weten over wat wij te bieden hebben, dan plan ik graag een afspraak met je in!

Puck Holshuijsen Puck Holshuijsen
Webdeveloper
Puck Holshuijsen

Als webdeveloper bij ipsis houd ik me bezig met het ontwikkelen van websites en webshops. De uitdaging is het zorgen voor de best passende oplossingen voor onze klanten: elke opdracht en elke website is weer anders. Ik krijg er een kick van om met creatieve oplossingen te komen en een goed werkend eindproduct te maken waar de klant tevreden mee is. Mijn kennis en creativiteit inzetten vind ik het leukste wat er is! Als developer ben je nooit uitgeleerd en dat maakt elke dag weer anders.

0229272700