Dit voorjaar heeft ipsis voor Stichting Landzijde twee mooie video’s mogen maken. Deze video’s zijn gemaakt om initiatieven van Landzijde op de kaart te zetten. Landzijde is een organisatie in Noord-Holland met aangesloten zorgboerderijen. Ze ondersteunen boeren bij de organisatie van zorg en kwaliteit van de zorg. Daarnaast houden zij zich ook bezig met de ontwikkeling en toekomst van het agrarische landschap op deze boerderijen.

De aanpak

We hebben voor Stichting Landzijde twee video’s gemaakt. Het doel van deze video’s was om de mooie initiatieven van Stichting Landzijde goed in beeld te brengen zodat dit onder andere getoond kan worden op de jaarvergadering en op de website. Met dit doel in ons achterhoofd hebben we een videoplan opgezet om dit mooi op beeld te gaan krijgen!

De eerste video is gemaakt voor het initiatief Buiten Gewoon Leren en Werken. Landzijde biedt een nieuwe manier om dagbesteding op de zorgboerderijen meer betekenis te geven, namelijk door cliënten zich te laten ontwikkelen en een toekomstperspectief te bieden binnen de samenleving. Veelal in samenwerking met externe partijen zoals scholen en gemeentes.

Video Buiten Gewoon Leren en Werken

In deze zelfde periode hebben we ook gefilmd voor de video Natuurwerk, namelijk een video over biodiversiteitsherstel op het platteland. Boeren en deelnemers van Landzijde worden betrokken bij diverse werkzaamheden voor herstel aan de natuur. Door een samenwerking met agrarische natuurverenigingen en vrijwilligers worden deze activiteiten opgezet.

Filmen met koeien en geiten, net even anders

Natuurlijk vinden deze activiteiten plaats op verschillende boerderijen en is er overal iets anders te vertellen. Samen met Josien van Landzijde is er een plan opgesteld en er zijn onderwerpen bedacht die aan bod moesten komen. We hebben samen een aantal boerderijen bezocht op belangrijke momenten. Zo zijn we bij een boerderij geweest waar op dat moment een zogenoemde ‘erfscan’ plaatsvond. Een externe partij is samen met de boer over het erf gegaan om te kijken hoe en waar iets gedaan kan worden voor het herstel van de natuur. Dit leverde mooie sfeerbeelden en interviews op.

Maar we liepen ook tegen onvoorziene omstandigheden aan. Deze dag waaide het namelijk erg hard en zo moesten we noodgedwongen het sfeervolle platteland inruilen voor een koeienstal voor de interviews. Maar wat bleek, dit was juist een prachtige achtergrond voor een interview! De koeien op de achtergrond waren juist een leuke sfeermaker. De volgende dag stond de geitenboerderij op het programma. Ook hier werden we weer verrast toen één van de geiten tijdens het interview graag een hapje nam van de boerin. Zij was dit gelukkig gewend en praatte gewoon door, een bijzonder stukje film!

Van interviews en sfeerbeelden een mooi verhaal maken

Op de boerderijen is van alles te zien en is het gemakkelijk om mooie beelden te maken. Na een dag filmen hebben we een flinke map bestanden. Als eerste worden dan alle interviews bekeken en worden de beste stukken eruit geknipt om er een lopend verhaal van te maken. Omdat we veel interviews hebben gedaan en dus veel beeld hebben was het nodig om echt kritisch te kijken naar de tekst en overbodige stukken eruit te halen.

In samenwerking met Josien zijn we tot een goedlopend verhaal gekomen die de juiste onderdelen van dit initiatief in zich heeft. Een fijne samenwerking tussen de klant en ipsis. Vervolgens hebben we het verhaal aangevuld met sfeerbeelden om er een aantrekkelijk geheel van te maken.

Informatie verwerkt tot animatie

Daarnaast was er de wens vanuit Stichting Landzijde om meer de diepte in te gaan over de details van de erfscans. Om dit duidelijk in beeld te brengen hebben we een animatie in de video verwerkt. Voor Landzijde maken wij ook divers drukwerk en de stijl die we daarvoor gebruiken is doorgevoerd in de animatie.

Een succesvol eindresultaat

De video Natuurwerk en de video Buiten Gewoon Leren en Werken zijn op de jaarvergadering van Landzijde getoond en waren een groot succes. Zowel Landzijde als de boeren die aan de video hebben meegewerkt zijn er erg blij mee. Ook staat de video op de website, zo kunnen zij op een mooie manier weergeven aan welke initiatieven zij dagelijks werken!

Wil je ook een mooie bedrijfsvideo?

Zoek je nog naar een manier om jouw verhaal duidelijk over te brengen dan is het inzetten van video misschien een goede oplossing. Meer weten? Neem contact met ons op!

Gebruikte oplossing

Bekijk het resultaat

Video Natuurwerk
Annemieke Kreune Annemieke Kreune
Grafisch vormgever / videograaf
Annemieke Kreune

In het team van ipsis word ik elke dag weer gemotiveerd en geïnspireerd om samen voor het beste resultaat te gaan, een tevreden klant!

Meer over Annemieke

0229272700