Na meer dan 25 jaar in de letselschadebranche werkzaam te zijn geweest, besloten 3 franchisenemers van een landelijke letselschadeketen om zelfstandig door te gaan. Het doel was om de krachten te bundelen en de kantoren samen te voegen tot één sterke organisatie. ipsis werd ingeschakeld voor de ontwikkeling van de naam, marketingstrategie, logo, huisstijl, concept én website. De planning was om na het lanceren van de website direct aan de slag te gaan met ondersteunende marketingactiviteiten die moeten gaan zorgen voor nieuwe leads en letselschadezaken. 

De naam

Als eerste werd er een interne brainstormsessie gehouden over de naam. De klant, die ook al een lijstje met namen had, hebben we hier bewust niet bij betrokken. Zo konden wij zonder invloeden van buitenaf zelf met een passende naam komen. De wens van de klant stond centraal: het moest een sterke naam worden die staat voor professionaliteit, kennis en doorzettingsvermogen.

Uiteindelijk werden er door ons twee favorieten gekozen, waarvan de domeinnamen nog beschikbaar waren. Tijdens een workshopsessie met de klant hebben wij deze namen gepresenteerd en werd het direct duidelijk dat ‘Kracht!’ dé naam moest worden. 

Huisstijl en logo

Gelijktijdig met de naam werd er ook over het logo en de huisstijl nagedacht. Door onze vormgeefster is een powerteken ontworpen als beeldmerk. Dit teken straalt kracht uit en lijkt vanaf boven ook een persoon die omarmt wordt. En dat is precies wat Kracht! doet: slachtoffers van letselschade omarmen, ontzorgen en op een krachtige wijze bijstaan.

Voor de huisstijl werd gekozen voor mooie, zachte kleuren die de website uniek maken.

De strategie

Tijdens een groepssessie ging de klant aan de slag met het opstellen van ijkpersonen: personen die de doelgroep weerspiegelen. Aan de hand van de gemaakte ijkpersonen konden wij eenvoudig de doelgroep vaststellen. Met de doelgroep als basis werd er door ons een marketingstrategie ontwikkeld. Ook werd er gekeken naar de websites van concurrenten om vast te stellen wat de do’s, don’ts en unieke punten van de website van Kracht! moesten worden.

De website

Op basis van de strategie en concurrentenanalyse werd er een ontwerp voor de website gemaakt. De website van Kracht! is een WebControl: een website waarbij de klant de volledige vrijheid heeft in het ontwerp en alle functionaliteiten. Tijdens het ontwerpen van de website werd dan ook rekening gehouden met de wensen van de klant. Een grote wens was een vriendelijke en persoonlijke website; juist in de letselschadebranche is alles vaak zakelijk en dat terwijl slachtoffers van letselschade met een heel persoonlijk verhaal komen. Daarom is er gekozen voor veel teamfoto’s, die wij maakten bij het IJsselmeer in Hoorn. Uiteindelijk is de website erg professioneel en persoonlijk geworden, met functionaliteiten als een stappenplan, werkwijze, nieuwsoverzicht, contactformulier en een persoonlijk tekstje van alle letselschade specialisten.

Meertaligheid

Kracht! Letselschade helpt ook veel Poolse slachtoffers van letselschade die in Nederland wonen en werken en hier letsel oplopen. Een wens was daarom ook dat er een Poolse versie van de website kwam.

Vervolg na de livegang

9 september was het dan zover: Kracht! Letselschade ging live. Tevreden met het resultaat klonk dan eindelijk de ipsis bel, die ons liet horen dat de website live stond. Het eerste deel van het traject was nu afgerond, maar hier bleef het niet bij. Een wens van de klant was om een persbericht te sturen naar branchegerelateerde mediakanalen, om Kracht! als nieuwe speler in de letselschademarkt aan te kondigen. Dit persbericht werd goed opgepakt door de media.

Om Kracht! Letselschade goed zichtbaar te maken werd ook besloten om een Google Ads campagne in te richten en landingspagina’s te gaan schrijven voor een betere organische vindbaarheid. Daarnaast is Add Social gestart met een Facebookcampagne om Kracht! ook via social media onder de aandacht te brengen.

Voor Kracht! gaan wij aan de slag met inboundmarketing om de website en de online vindbaarheid te kunnen optimaliseren. Er is nog veel te bereiken, maar tot nu toe zijn we erg tevreden. Een leuke klant, een mooi project en een tot nu toe positief resultaat!

Rixt Zijlstra Rixt Zijlstra
Grafisch vormgever
Rixt Zijlstra

Grafisch vormgeven is een bijzonder vak. Het geeft altijd weer een kick als je één van je ontwerpen terugziet en supertrots bent op het resultaat. Hoe klein of groot een communicatiemiddel ook is, het ontwerp moet zeggen: ‘Dit is ons bedrijf en hier staan wij voor’. Deze uitdaging ga ik graag samen met jou aan. Wat kan ik voor je doen?

Meer over Rixt

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

Jeroen Oostwouder Jeroen Oostwouder
Webdeveloper
Jeroen Oostwouder

Persoonlijke ontwikkeling op technisch gebied is mijn drijfveer. Nieuwe technieken leren en kijken waar deze efficiënt zijn toe te passen.

Meer over Jeroen

0229272700