Bij ipsis krijgen we regelmatig aanvragen binnen om creatieve vormgeving en drukwerk te verzorgen. Onze designer Annemieke werd dan ook gelijk enthousiast toen de aanvraag van Federatie Landbouw en Zorg binnen kwam. Hun vraag was om pictogrammen met daarop de kernwaarden te ontwerpen en het drukwerk daarvan te verzorgen. Een uitdagende klus, met een mooi eindresultaat!

Doel van de pictogrammen

Federatie Landbouw en Zorg is een landelijke brancheorganisatie voor zorgboerderijen. Zij vertegenwoordigen maar liefst 800 zorgboeren. Zo valt onder andere Landzijde onder Federatie Landbouw en Zorg. Voor Landzijde mochten we al eerder een website en cursuswebsite bouwen, nu mochten we ook voor de Federatie aan de slag!

De vraag was om pictogrammen met de kernwaarden te ontwerpen. Deze pictogrammen kunnen zorgboerderijen gebruiken om de waarden te verduidelijken aan de deelnemers. Het zijn niet zomaar pictogrammen, maar geven de kern van de zorglandbouw weer. In totaal gaat het om 9 kernwaarden.

Ontwerp pictogrammen

Er waren een aantal belangrijke punten waarmee er in het ontwerp rekening gehouden moest worden. Zo moesten de pictogrammen rond zijn, bepaalde kleuren bevatten en mocht er niet zomaar een poppetje op staan. Het poppetje moest zo neutraal mogelijk zijn, zodat je bepaalde kenmerken, zoals het geslacht, er niet uit kunt afleiden. Iedereen is immers welkom en niemand wordt uitgesloten. Daarnaast was het belangrijk dat er in de poppetjes op de pictogrammen een beweging te zien is. Het poppetje staat in ieder pictogram centraal.

Naast het beeld, is ook het kleurgebruik erg belangrijk. De kleuren hebben verschillende betekenissen. Zo staat rood voor beweging, blauw voor veiligheid en groen voor verbindend. Hier is uiteraard rekening mee gehouden in het ontwerp.

Drukwerk pictogrammen

Onze vormgever Annemieke is druk aan de slag gegaan met de pictogrammen en in samenwerking met Federatie Landbouw en Zorg is er een mooi eindresultaat neergezet. We hebben zowel het ontwerp als het drukwerk verzorgd. De pictogrammen zijn op dik papier gedrukt, wat scheur- en watervast is. Zo kan het tegen een stootje en gaan de pictogrammen een tijdje mee!

Gebruikte oplossing

Bekijk het resultaat

Bekijk de pictogrammen online
Annemieke Kreune Annemieke Kreune
Grafisch vormgever / videograaf
Annemieke Kreune

In het team van ipsis word ik elke dag weer gemotiveerd en geïnspireerd om samen voor het beste resultaat te gaan, een tevreden klant!

Meer over Annemieke

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

0229272700