Veel mensen met voetklachten komen bij Oosterbaan. Zowel voor corrigerend schoeisel bij een voetafwijking, als bij ondersteunend schoeisel kan Oosterbaan hulp bieden. De ervaren schoentechnici hebben al vele klanten een passende oplossing voor hun voetproblemen gegeven. ipsis is gestart met een ontwerp voor de nieuwe website, waarin op een overzichtelijke manier de hoofddiensten duidelijk in beeld zijn. 

Onze oplossingen

Samenhang winkel en website

Na de aanvraag is het traject van ontwerpen gestart. De huisstijl is strakker geworden, maar wel herkenbaar gebleven. In het ontwerp van de website is meer samenhang tussen de winkel en de website gecreëerd. Ook zijn er korte klantreviews toegevoegd en is er een webshop. Ana Pajares van Oosterbaan vertelt: “We kregen een mooie presentatie bij ipsis te zien van de nieuwe website waar wij heel blij mee waren. Na ons akkoord is ipsis direct gestart met het bouwen van de website.” De website van Oosterbaan ging van het CMS Joomla over naar Umbraco, een heel gebruiksvriendelijk CMS. 

Fotografie

Sinds 2008 voert ipsis alle marketingwerkzaamheden voor Oosterbaan uit. Deze website is in deze samenwerking de 3e die voor hen gerealiseerd is. Ana is tevreden met het resultaat: “De website is nu veel duidelijker en met mooie fotografie.” Aan de fotografie is vanuit ipsis ook extra aandacht besteed. “Hiervoor is een concept bedacht waarbij de omgeving van Alkmaar door ipsis gefotografeerd is om een vertrouwd en lokaal gevoel te creëren. De lijnen die door de foto’s lopen zijn bedoeld als weg die bewandeld kan worden en stimuleert tot bewegen.”

Marktpositie kracht bijzetten

Om de marktpositie van Oosterbaan kracht bij te zetten voert ipsis ook inboundmarketing voor hen uit. Er worden onder meer content-items geschreven voor de website, maar ook voor advertenties en nieuwsbrieven. Daarnaast is er een AdWords campagne opgezet om de online vindbaarheid nog meer te vergroten. ipsis is voor Oosterbaan een mediapartner die er voor zorgt dat de medewerkers van Oosterbaan zich kunnen focussen op hun eigen werk.

 

Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

0229272700