Je kunt geen leerlingen en al helemaal geen ouders ontvangen op school, maar je wil natuurlijk wel voldoende aanmeldingen ontvangen voor het nieuwe schooljaar. Als je geen open dag kunt organiseren, wat doe je dan? Dan schakel je ipsis in om samen met jou na te denken over de invulling van online open dagen. Na flink brainstormen werd gekozen voor een omvangrijk project, dat wij in nauwe samenwerking met de verschillende scholen hebben uitgevoerd. Het resultaat? Een mooie, sfeervolle online beleving voor kinderen in groep 8 en hun ouders.

De online open dagen

Het was meteen duidelijk dat video de beste manier is om de sfeer in een school over te brengen, dus videoproductie kreeg in dit project een prominente rol. De online open dagen moeten voor elke school doorlopend toegankelijk zijn, maar op geselecteerde dagen vinden daarnaast ook live events plaats. Het project richt zich in eerste plaats op de kinderen, volwassenen komen op de tweede plaats. Daarnaast waren de scholen voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor de productie van content zoals video, foto en tekst. Want wie kent het verhaal van de school beter dan de mensen die er werken?

Uitvoering van het project

Op elke school is een projectteam samengesteld. Een delegatie van ipsis is met elk projectteam aan de slag gegaan. Wat wil een kind in groep 8 weten? Wat gebeurt er normaal op een open dag? Welke zaken moeten zeker aan bod komen? Tegelijkertijd werd er gewerkt aan het ontwerp van een online platform, dat in het CMS van elke website wordt geïntegreerd. Ook volgden een aantal docenten een videotraining, zodat zij zelf voor de nodige videocontent konden zorgen. In de weken daarop is er volop (video-) content geproduceerd en heeft ipsis op elke school een mooie rondleidingsvideo opgenomen.

Een online beleving, aangevuld met live events

Inmiddels staat de basis voor de online open dagen voor elke school live. Er valt veel te zien, voornamelijk leuke video’s over de vakken, de bijzonderheden van de school en de docenten. Op dit moment werken wij samen met PSG aan een aantal digitale live events, als mooie aanvulling op de beleving die er nu al staat!

Ben je nieuwsgierig? Ga naar de website Purmerendse Scholengroep, klik door naar de verschillende scholen en bekijk het resultaat van de online open dagen!  

Annemieke Kreune Annemieke Kreune
Grafisch vormgever / videograaf
Annemieke Kreune

In het team van ipsis word ik elke dag weer gemotiveerd en geïnspireerd om samen voor het beste resultaat te gaan, een tevreden klant!

Meer over Annemieke

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

Klaas Hauwert Klaas Hauwert
Webdeveloper
Klaas Hauwert

Ik houd mij dagelijks bezig met het programmeren van websites die door de afdeling Creatie zijn ontworpen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd! 

Meer over Klaas

0229272700