Drie organisaties die samen moeten komen op 1 website: dat was nogal een uitdaging. Maar met behulp van een goede scrumaanpak is er een prachtige website tot stand gekomen. Wij zijn erg trots op het eindresultaat van de website van MEE & de Wering

Stories vertalen naar wensen en functies

MEE & de Wering maakt meedoen mogelijk en helpt iedereen die (tijdelijk) ondersteuning nodig heeft de regie over hun eigen leven te versterken. Zij hadden de wens om een website te creëren waarop drie organisaties samen komen. “Wij hebben voor ipsis gekozen omdat zij een bekende partij zijn en wij goede ervaringen vanuit het verleden met ipsis hebben”, vertelt Remco Fritz van MEE & de Wering. De uitdaging bij dit project was vooral om de juiste doelgroepen te definiëren en iedere doelgroep voldoende en de juiste informatie te bieden. Het project is met de scrumaanpak tot stand gekomen. Bij scrum gaat het erom dat we de website voor de klant van MEE & de Wering maken. Zij staan centraal de gehele periode van het ontwerp tot de bouw van de website. “Scrum was nieuw voor ons en gaf ons de ruimte om maximaal betrokken te zijn”, legt Remco uit. “Het is een goede projectaanpak, waarbij beide partijen invloed hebben op het ontwikkeltraject”.

Het project begon met een workshop waarin wij goed in beeld kregen wat de wensen en eisen van MEE & de Wering waren. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van stories. Dit zijn de verhalen van de website, bekeken vanuit de doelgroep van de klant. Vanuit deze sessie kwamen de wensen naar voren: “de website moest ruimte bieden aan content van drie organisaties, een heldere opbouw hebben, duidelijk voor diverse doelgroepen en een groeimodel zijn”.

Sitestructuur bepalen

Nadat de stories en dus de wensen duidelijk waren, is er een sitestructuursessie gehouden. De inhoud van de website kon worden bepaalt. Omdat MEE & de Wering drie doelgroepen en meerdere locaties heeft was het een uitdaging om dit allemaal in één website te krijgen. Vanuit de sitestructuursessie kwam naar voren dat er drie ingangen op de website moesten komen. Voor de hulpzoekende, de vrijwilligers en de netwerkpartners. Aan de hand daarvan kon de indeling per groep werden gemaakt. De hulpzoekende krijgen de optie om uit verschillende thema’s te kiezen, waar dan weer informatie, de cursussen en veelgestelde vragen onder staan.

Speciale functies

Vanuit de sitestructuur is er een ontwerp gemaakt dat aansluit op de wensen van MEE & de Wering en vervolgens kon er worden gestart aan de bouw van de website. Hierbij moest rekening worden gehouden met een aantal speciale functies. Zo was het de wens om zelf formulieren aan te kunnen maken. In het cms (beheersysteem) van de website is de mogelijkheid tot het zelf maken van formulieren gebouwd. Hierdoor kan MEE & de Wering zelf kiezen wat er in het formulier moet komen te staan en welke velden verplicht zijn.

Een andere handige functie die in het cms is gebouwd is het invoersysteem van de cursussen en opleidingen. De cursussen en opleidingen worden op één plek ingevoerd en er kan voor worden gekozen om de cursus of opleiding op meerdere plekken te tonen. Dit is gemakkelijk, tijdbesparend en gebruiksvriendelijk. Omdat MEE & de Wering over veel locaties in heel Noord-Holland beschikt moest hier een overzichtelijke oplossing voor komen. De locaties worden via Google Maps getoond en er is een zoomfunctie ingebouwd. Zo kunnen mensen in de kaart klikken om de locaties bij hun in de buurt te bekijken. Daarnaast is er ook een zoekfunctie waar mensen locaties kunnen zoeken op basis van hun woonplaats of postcode.

Wij zijn trots op dit mooie project en ook MEE & de Wering is erg blij met de nieuwe website: “we zijn bijzonder tevreden met het eindresultaat, waarmee wij verder kunnen om de site uit te bouwen en verdere invulling aan te geven”.

Bekijk het resultaat

Naar de website
Klaas Hauwert Klaas Hauwert
Webdeveloper
Klaas Hauwert

Ik houd mij dagelijks bezig met het programmeren van websites die door de afdeling Creatie zijn ontworpen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd! 

Meer over Klaas

Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

0229272700