Florapro levert een totaalproduct van bloemen en planten aan consumenten, bedrijven en instellingen. Vanuit de winkels worden particulieren bediend, maar er moest ook een mogelijkheid komen om klanten via een webshop te voorzien van bloemen en planten. Daarvoor werd er aangeklopt bij ipsis. Wij hebben voor FloraPro een frisse nieuwe website met webshop mogen bouwen.

Onze oplossingen

Florapro is een gecertificeerd duurzaam bloemist. Zij bieden een uitgebreid assortiment aan. Daarnaast kunnen ze zowel voor zakelijke klanten als voor particulieren service leveren op het gebied van bloemen en interieurbeplanting. Om de klant zo goed mogelijk te bedienen moest er een nieuwe en frisse webshop komen, waar de klant direct online bloemen kan bestellen. De webshop is gebouwd in een nieuwe website met een frisse uitstraling. Deze uitstraling past goed bij de bloemen en planten. Daarnaast bevat de header een mooie video van het bestelproces bij Florapro. Je ziet hoe het boeket wordt besteld, het boeket wordt gemaakt en vervolgens door Florapro wordt afgeleverd.

WEBSHOP MET VARIABELEN

Florapro heeft een ruim assortiment met verschillende categorieën. Hier moest rekening mee worden gehouden in de webshop. De shop is ingedeeld in boeketten, rouwbloemwerk en overig met producten zoals bloemstukken. Iedere categorie bevat diverse producten, die weer in verschillende vormen en kleuren bestaan. Daarom bevat ieder product verschillende variabelen die de afbeelding en prijs aanpassen. Zo kan de klant kiezen voor een bepaald formaat, de kleur en of er een kaartje met tekst bij het boeket moet. De prijs past zich aan op de keuzes van de klant.

INLOGMOGELIJKHEDEN

Wanneer de klant een product wil bestellen kan hij of zij een account aanmaken. In dit account is het mogelijk om de bestellingen in te zien. Wil een klant liever bestellen zonder een account aan te maken, dan kan dat ook. Het is niet verplicht om een account aan te maken bij het plaatsen van een bestelling. Daarnaast is er een link gemaakt naar het bestelplatform voor zakelijke klanten: FloraNL. Zo worden alle klanten van Florapro op de juiste manier bediend.

BETAALKOPPELING MET MOLLIE PAYMENTS  

Bij de bestelling van het product in de webshop kan de klant zelf bepalen op welke datum het product wordt afgeleverd en waar. De betaling verloopt via Mollie Payments . Zij bieden slimme betaalproducten voor bedrijven van elk formaat en voor elke webshop. Mollie Payments kan gemakkelijk geïntegreerd worden in webshops. De betalingen op de webshop worden vervolgens veilig en betrouwbaar via deze koppeling geregeld.

Wil jij ook graag een webshop laten bouwen en ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0229 27 27 00 of vul ons contactformulier in.

Rixt Zijlstra Rixt Zijlstra
Grafisch vormgever
Rixt Zijlstra

Grafisch vormgeven is een bijzonder vak. Het geeft altijd weer een kick als je één van je ontwerpen terugziet en supertrots bent op het resultaat. Hoe klein of groot een communicatiemiddel ook is, het ontwerp moet zeggen: ‘Dit is ons bedrijf en hier staan wij voor’. Deze uitdaging ga ik graag samen met jou aan. Wat kan ik voor je doen?

Meer over Rixt

Puck Holshuijsen Puck Holshuijsen
Webdeveloper
Puck Holshuijsen

Als webdeveloper bij ipsis houd ik me bezig met het ontwikkelen van websites en webshops. De uitdaging is het zorgen voor de best passende oplossingen voor onze klanten: elke opdracht en elke website is weer anders. Ik krijg er een kick van om met creatieve oplossingen te komen en een goed werkend eindproduct te maken waar de klant tevreden mee is. Mijn kennis en creativiteit inzetten vind ik het leukste wat er is! Als developer ben je nooit uitgeleerd en dat maakt elke dag weer anders.

Meer over Puck

0229272700