Een gebruiksvriendelijke website, dat op ieder apparaat goed wordt getoond: dat was de grote wens van kinderopvang Berend Botje. Dankzij de goede samenwerking tussen Just Look Around, Berend Botje en ipsis is er in een korte tijd een prachtige website met veel functionaliteiten tot stand gekomen.

 

Blijven ontwikkelen

Berend Botje is één van de grotere aanbieders van professionele kinderopvang in Noord-Holland. “Al vijfentwintig jaar zorgen we in onze regio met liefde en passie voor de best mogelijke kinderopvang. In die tijd is er veel veranderd in ons vakgebied, onze koers is echter hetzelfde gebleven: gaan voor kwaliteit”, aldus Melanie Roeleveld, leidinggevende communicatie en directieadviseur bij Berend Botje. “Wij blijven ons als organisatie ontwikkelen en daarbij denken wij ook aan onze website”, vervolgt Melanie, “Deze moet meegroeien met onze organisatie, passen bij de wensen van onze klanten en op technisch gebied de wensen van onze klanten én onze medewerkers ondersteunen”. Aan ipsis was het de taak om de technische realisatie van de nieuwe website te verzorgen. Het ontwerp is verzorgd door Just Look Around. “Dankzij de goede samenwerking tussen deze drie partijen is er in een korte tijd een prachtige website met veel handige functionaliteiten tot stand gekomen”, vertelt Melanie.

Gebruiksvriendelijke website

Het project werd gestart met een brainstorm waarin alle wensen werden besproken. Uit de brainstorm kwam naar voren dat de website aan verschillende eisen moest voldoen. De website moest gebruiksvriendelijk zijn, er moest een online rekentool/kostenindicatie op de website komen en de mogelijkheid om je direct aan te kunnen melden. Melanie: “met stip op één stond de eis dat de site voor bezoekers heel gebruiksvriendelijk is, en dát is gelukt! De nieuwe website is overal goed te zien, of het nou op een laptop, tablet of smartphone is”.

De responsive website bevat diverse handige tools die het voor de websitebezoekers nog makkelijker maken. Zoals de kostenindicatietool: “de kostenindicatie is in een nieuw en handiger jasje gestoken. Ouders kunnen met behulp van deze tool zelf hun kosten voor opvang berekenen, zowel de bruto als de netto prijs is eenvoudig en geheel vrijblijvend te berekenen” legt Melanie uit. “Ondanks dat deze rekentool een enorm technische uitdaging was, heeft ipsis ervoor gezorgd dat ook dit onderdeel op tijd en volledig naar onze wens werd opgeleverd”.

Een ander belangrijk onderdeel op de website is de mogelijkheid om je op iedere pagina, met een duidelijke knop, direct aan te kunnen melden voor opvang. Daarnaast zijn er ook handige knoppen om eenvoudig een rondleiding aan te vragen of te solliciteren als nieuwe medewerker of gastouder. Met behulp van de locatiekaart kunnen websitebezoekers direct een locatie bij hen in de buurt opzoeken. Het zoeken van een locatie werkt met een slimme en aanvullende zoekbalk. De zoekfunctie geeft een suggestie zodra er wordt gezocht en er wordt direct op straal gezocht. “Wij zijn erg blij met de locatiezoeker, hierdoor kunnen ouders in één oogopslag zien welke Berend Botje locaties er bij hen in de buurt zijn”.

Website in korte tijd gerealiseerd

De nieuwe website is gerealiseerd met de scrummethode. Hierdoor was Berend Botje onderdeel van het team en hadden zij een grote rol bij het project. “We hadden regelmatig contact, volgens de nieuwe scrummethode. Daarbij was het handig dat zowel Berend Botje als ipsis gevestigd zijn in Zwaag, dat maakte het overleg nóg makkelijker. Het online plansysteem/scrumbord zorgde voor een helder en actueel overzicht voor alle projectdeelnemers” vertelt Melanie over de scrummethode. Berend Botje had een duidelijke deadline gesteld wanneer de website af moest zijn en klaar voor livegang. Dankzij goede samenwerking tussen Berend Botje, Just Look Around en ipsis is deze streefdatum behaald en is de nieuwe website in een korte tijd gerealiseerd. Wij zijn erg trots op de prachtige website en ook Berend Botje is blij met het eindresultaat: “We zijn trots op de volledig nieuwe website met een nieuw design, nieuwe techniek, nieuwe teksten en nieuwe foto’s”.

 

Bekijk het resultaat

Naar de website
Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

Dave Jonker Dave Jonker
Manager development
Dave Jonker

Mijn specialisatie ligt bij het ontwikkelen van websites en cross-platform apps. Hiervoor maak ik gebruik van diverse Microsoft technologieën. Ik vind het geweldig om nieuwe technologieën te ontdekken en toe te passen binnen onze bestaande ontwikkelstrategie.

Meer over Dave

0229272700