Koridon is specialist op het gebied van plaatbewerking, met name het bewerken van dun plaatmateriaal. Om het proces van het bewerken van dun plaatmateriaal goed in beeld te brengen werd aan ipsis gevraagd om een mooie bedrijfsvideo te maken. Belangrijk hierbij was dat de mogelijkheden van de bewerkingen, de specialisatie van Koridon en het dunne plaatmateriaal goed in beeld werden gebracht.

Script ontwikkeling

Na een intake met Koridon gingen we aan de slag met een pakkend script. Hoe konden we het proces goed in beeld brengen en wat mocht echt niet ontbreken? Belangrijk was om de identiteit van Koridon goed naar voren te brengen. De toegevoegde waarde van Koridon, advieskracht en aandacht voor de klant zijn belangrijke punten die erin verwerkt moesten worden. Vanuit de kernpunten hebben we beeldende scenes geschreven. In de diverse scenes doorlopen we het proces van de plaatbewerking en lichten diverse medewerkers van Koridon de toegevoegde waarde toe.

Niet alleen de scenes zijn uitgeschreven, ook de vragen voor de medewerker en passende voice-over zijn uitgedacht. De voice-over geeft de video extra kracht. Er is zorgvuldig gekozen voor de juiste stem die goed bij de video en de boodschap past. Zodra het script was goedgekeurd is de filmdag gepland.

Tijd op de video-opnames

Met alle filmapparatuur, lampen en statieven gingen we op pad naar Zaandam, op naar Koridon! De draaidag startte bij het machinepark. Omdat er specifieke bewerkingen moesten worden opgenomen, moest een deel van het proces worden stilgelegd. Zo kon de machine goed worden ingesteld en konden bepaalde scenes meerdere keren worden opgenomen. Vervolgens hebben we een rondje langs alle machines gemaakt om zo het volledige proces en machinepark goed op beeld te krijgen.

Koridon bestaat niet alleen uit een machinepark, maar beschikt ook over de afdeling KICK: Klant Informatie Centrum Koridon. De projectbegeleiders zorgen ervoor dat een project maakbaar is en maken goede tekeningen, passen deze aan en maken het productiegereed. Dit kon uiteraard niet ontbreken in de video.

Een belangrijke vereiste aan de video was het persoonlijke aspect. Om dat erin te brengen hebben we medewerkers van Koridon aan het woord gelaten. Op een geschikte plek in het pand hebben we de interviews met hen opgenomen.

Bewerking van de video

Na een productieve draaidag zijn alle beelden gecontroleerd, geselecteerd, bewerkt en gemonteerd. De video krijgt extra sfeer door geschikte muziek en ook de voice-over is eronder gezet. Dit maakt de video helemaal af. De bedrijfsvideo van Koridon geeft een mooi compleet beeld van het proces en de mogelijkheden. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de video hieronder:

Jouw bedrijf goed in beeld

Wil jij jouw bedrijf op een originele, creatieve en goede manier in beeld brengen? Een goede bedrijfsvideo kan voor diverse zaken worden ingezet. De specialisten van ipsis denken graag met je mee en komen met een camera bij jou langs. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Annemieke Kreune Annemieke Kreune
Grafisch vormgever / videograaf
Annemieke Kreune

In het team van ipsis word ik elke dag weer gemotiveerd en geïnspireerd om samen voor het beste resultaat te gaan, een tevreden klant!

Meer over Annemieke

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

0229272700