Samenvatting

In 2016 lanceerden Joeri Goede en Martijn Pennekamp Stichting Startersloket. Met hun stichting willen zij een punt creëren waar zij (startende) ondernemers verder helpen. Offline trainingen voor je ondernemersplan zijn handig, maar dit proces kan ook heel efficiënt online aangeboden worden aan de hand van een handig stappenplan. Dit doel werd de basis van een nieuwe website en een uitgebreid online platform!

Het Startersloket helpt startende ondernemers bij het opzetten van hun onderneming. Hiervoor hebben wij een online platform ontwikkeld waarin ondernemers een ondernemingsplan kunnen invullen en downloaden en e-learnings kunnen doen mét persoonlijke begeleiding van een coach!

De uitdaging

Als je een onderneming begint is het altijd van belang om te starten met een volledig ondernemingsplan. Echter, het Startersloket merkte dat veel startende ondernemers hierin veel stappen overslaan en het waarderen om ‘bij de hand’ te worden genomen. Zo zijn er bijvoorbeeld stappen waarbij je de markt en concurrenten onderzoekt en in kaart brengt welk investeringsbedrag je nodig hebt. Hiervoor wil het Startersloket een complete module aanbieden die de ondernemer begeleidt en alle stappen doorloopt. Toch mag de menselijke ondersteuning niet ontbreken, dus willen zij een coach kunnen koppelen die persoonlijke begeleiding kan bieden. Als uiteindelijk alle stappen zijn afgerond moet het ondernemersplan gedownload kunnen worden, zodat het gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld voor het aanvragen van een financiering!

Ook een uitdaging?

Onze oplossing

Om tot het beste resultaat te komen hebben we veel samengewerkt met Joeri en Frank. Zo hebben we eerst een mooi design neergezet voor een nieuwe website waarmee we ondernemers kunnen informeren over de diensten en waarbij we gemeentes kunnen aantrekken om zich aan te sluiten bij het Startersloket. Vervolgens hebben we ons helemaal verdiept in het volledige stappenplan wat de startende ondernemer aflegt en hebben hier een online uitwerking van gemaakt.

 

Gebruikte oplossingen:

Website

Het resultaat

Zo is naast een volledig vernieuwde website dit unieke platform gebouwd! Dit biedt startende ondernemers onder andere de volgende mogelijkheden:  

  • Alle stappen van het ondernemingsplan invullen, waardoor je een complete analyse en uitwerking krijgt van je te starten onderneming.
  • Persoonlijke begeleiding van een coach met wie je kunt chatten en aan wie je bestanden kunt sturen. De coach kan ook het volledige plan inzien en je zo goed ondersteunen.
  • Achteraf kun je het volledige ondernemingsplan downloaden. Zo krijg je een volledig overzicht van alle stappen in een Word-document die je zelf kunt aanpassen naar je eigen stijl.
  • In de digitale omgeving kunnen klanten complete e-studies online volgen.

Startersloket over ipsis

Met ipsis zijn we het proces ingegaan om onze website compleet te vernieuwen en nieuwe functionaliteiten te creëren. Op basis van onze (vele) wensen is het team van ipsis aan de slag gegaan met het bouwen van ons nieuwe online platform. Het resultaat is een frisse en zeer gebruikersvriendelijke website met vele unieke functionaliteiten. We zijn dan ook superblij met onze nieuwe online academie voor startende ondernemers. Bezoekers kunnen eenvoudig online onze diensten aanschaffen en krijgen daarbij toegang tot een eigen digitale omgeving. Vanuit daar kan men vervolgens interactief aan de slag met bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan of het volgen van e-studies. Ook belangrijk is dat wij zelf de website eenvoudig kunnen onderhouden en beheren. Dankzij ipsis zijn wij klaar voor toekomst"

Martijn Pennekamp - Startersloket

Aan dit project werkten:

Aida 1

Aida de Haan

"Bij ipsis kan ik helemaal losgaan met mijn enthousiasme voor marketing. Ik denk graag mee met de klant en zet graag dat stapje verder om alles eruit te halen wat er in zit. Ik haal mijn energie en voldoening uit het zichtbare resultaat die mijn inspanningen hebben opgeleverd"

Niels 1

Niels Laan

"Niet alleen de perfecte kop koffie vereist precisie en passie, maar ook elk project verdient diezelfde toewijding om tot zijn volle potentieel te bloeien"

Jeroen 1

Jeroen Oostwouder

"Persoonlijke ontwikkeling is mijn drijfveer. Nieuwe technieken leren en kijken waar deze efficiënt zijn toe te passen"

Vincent 1

Vincent Castenmiller

"Ik ga elke dag met een brede lach naar kantoor"

Laten we je wens bespreken

We brainstormen graag met jou over de mogelijkheden
Vincent 1
Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Neem contact met mij op