Primex is een groothandelaar in promotioneel textiel. Zij hebben een breed assortiment en veel producten op voorraad. De wens van Primex was om al deze producten in een snel werkende webshop te plaatsen, zodat klanten via die weg promotioneel textiel kunnen bestellen. De oude webshop van Primex was toe aan vervanging en dus kreeg ipsis de mooie taak om een nieuwe en snelwerkende webshop te ontwerpen en ontwikkelen.

Het resultaat

Een webshop staat natuurlijk niet zomaar en al helemaal niet zo’n groot project als dat van Primex. De groothandelaar klopte bij ipsis aan voor een nieuwe webshop en had daarbij een aantal wensen en eisen. Het project verliep volgens de Scrumaanpak. Hierdoor is de klant zeer betrokken bij het project en krijgt hij meer feeling bij datgene wat er gemaakt wordt. Bij Primex begon het met een workshop samen met de klant, waarbij alle wensen en eisen in beeld werden gebracht. Waar moest de webshop aan voldoen en welke functionaliteiten moest de website bevatten? Al gauw werd duidelijk dat dit niet zomaar een webshop zou worden, maar volledig maatwerk met een nieuw design. Het ontwerp van de webshop werd gemaakt en na akkoord kon er worden gestart met de bouw.

Koppeling met Unit 4 Multivers

Primex heeft maar liefst 60.000 producten die een plekje moesten krijgen op de webshop. De voorraad van deze producten moet goed worden bijgehouden, net als de orders en de status daarvan. Daarom is er een koppeling gemaakt met de software van Unit4 Multivers. Dankzij de koppeling tussen deze software en de webshop worden de productvoorraden bijgehouden en worden de orders bijgehouden en verwerkt. 

Omgeving voor klanten

Het is niet mogelijk om zomaar producten te bestellen op de webshop van Primex. De bestelmogelijkheid zit verborgen achter een login. Klanten kunnen een account aanmaken, dat eerst goedgekeurd moet worden door Primex. Is het account goedgekeurd dan kan de klant gaan bestellen en betalen. Iedere klant heeft zijn eigen omgeving waar hij bestellingen in kan zien. Daarnaast is het voor Primex mogelijk om per klant speciale kortingen in te stellen, zoals prijs op afspraak en staffelkorting. 

Eigen catalogus maken

Een andere wens van Primex was de mogelijkheid om zelf een catalogus, ook wel Promoguide genoemd, samen kunnen stellen. Klanten kunnen op de website zelf een Promoguide samenstellen met alle producten uit de webshop. Deze kunnen zij weer aan hun klanten presenteren of voor andere doeleinden gebruiken. De Promoguide kan gedownload worden in high en low resolutie, geschikt voor drukwerk en voor het web. Daarnaast is het ook mogelijk om extra informatie zoals wasvoorschriften aan de catalogus toe te voegen.

Het eindresultaat

De omvang van het project en alle producten in de webshop is groot. Hierdoor was het een flinke klus om de webshop goed te laten performen en te laten voldoen aan de wensen en eisen van Primex. Na veel testen, aanpassen en optimaliseren is het gewenste eindresultaat behaald. Wij zijn erg trots op dit project. Bekijk de webshop nu zelf!

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

Dave Jonker Dave Jonker
Manager development
Dave Jonker

Mijn specialisatie ligt bij het ontwikkelen van websites en cross-platform apps. Hiervoor maak ik gebruik van diverse Microsoft technologieën. Ik vind het geweldig om nieuwe technologieën te ontdekken en toe te passen binnen onze bestaande ontwikkelstrategie.

Meer over Dave

Puck Holshuijsen Puck Holshuijsen
Webdeveloper
Puck Holshuijsen

Als webdeveloper bij ipsis houd ik me bezig met het ontwikkelen van websites en webshops. De uitdaging is het zorgen voor de best passende oplossingen voor onze klanten: elke opdracht en elke website is weer anders. Ik krijg er een kick van om met creatieve oplossingen te komen en een goed werkend eindproduct te maken waar de klant tevreden mee is. Mijn kennis en creativiteit inzetten vind ik het leukste wat er is! Als developer ben je nooit uitgeleerd en dat maakt elke dag weer anders.

Meer over Puck

Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

0229272700