General Cars and Parts is al tientallen jaren dé specialist op het gebied van Amerikaanse Pickups, SUV’s en Muscle cars. Liefhebbers van Amerikaanse auto’s kunnen hier terecht voor de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto en bijbehorende onderdelen. De website van General Cars en Parts was al meer dan 10 jaar oud en voldeed niet meer aan de wensen. Wij mochten aan de slag met een nieuwe website en geïntegreerde webshop.

De wensen

De wens van de klant was een nieuwe, frisse website en -shop met moderne functionaliteiten. Erg belangrijk was de mogelijkheid tot accountregistratie voor particulieren en zakelijke klanten. De klant wilde ook een accountregistratie voor vakgarages, maar om te voorkomen dat er ongeldige accounts worden aangemaakt, diende een aanvraag van een vakgarage eerst gecontroleerd worden door General Cars and Parts.

Er was vraag naar een website die eenvoudig was in gebruik voor de klant. Bijvoorbeeld door het inbouwen van een keuze wizard in de productselectie. Zo kan iemand die op zoek is naar een onderdeel filteren op bijvoorbeeld bouwjaar, motortype of kleur. Voor bepaalde producten uit de webshop geldt een afwijkend verzendtarief, wat automatisch aangepast moest worden in het winkelmandje van de klant.

De uitvoering

Gebaseerd op de wensen van General Cars and Parts ging onze visual designer Niels aan de slag met een ontwerp. Dit ontwerp werd ter controle doorgestuurd naar de klant. Het werd door de klant goed ontvangen en na enkele op- en aanmerkingen werd de hand gelegd aan de laatste wijzigingen in het ontwerp en kon er gestart worden met de bouw.

Na uitvoerig testen en het verhelpen van een aantal bugs werd de website opgeleverd in testomgeving en gevuld met teksten en afbeeldingen. De webshopartikelen werden geïmporteerd. Hierna volgde een overleg met de klant, die alles goed doorliep en uitleg kreeg om zelf iets te kunnen wijzigen in het CMS. Na een laatste check kon de website live!

Het resultaat

In de eerste week zijn er al meer dan 5 bestellingen geplaatst. De klant is erg tevreden met de mooie en moderne website met -shop die gebouwd is volgens de laatste technieken. De website is makkelijk in gebruik en heeft een opvallend ontwerp waarin alle wensen van de klant terug zijn te vinden. Omdat de website technisch helemaal up-to-date is, draagt dit bij aan de vindbaarheid op zoekmachines als Google.

Bekijk het resultaat

Bekijk het eindresultaat
Puck Holshuijsen Puck Holshuijsen
Webdeveloper
Puck Holshuijsen

Als webdeveloper bij ipsis houd ik me bezig met het ontwikkelen van websites en webshops. De uitdaging is het zorgen voor de best passende oplossingen voor onze klanten: elke opdracht en elke website is weer anders. Ik krijg er een kick van om met creatieve oplossingen te komen en een goed werkend eindproduct te maken waar de klant tevreden mee is. Mijn kennis en creativiteit inzetten vind ik het leukste wat er is! Als developer ben je nooit uitgeleerd en dat maakt elke dag weer anders.

Meer over Puck

Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

0229272700