Samenvatting

General Cars and Parts is al tientallen jaren dé specialist op het gebied van Amerikaanse Pickups, SUV’s en Muscle cars. Liefhebbers van Amerikaanse auto’s kunnen hier terecht voor de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto en bijbehorende onderdelen. De website van General Cars en Parts was al meer dan 10 jaar oud en voldeed niet meer aan de wensen. Wij mochten aan de slag met een nieuwe website en geïntegreerde webshop.

De uitdaging

De wens van de klant was een nieuwe, frisse website en -shop met moderne functionaliteiten. Erg belangrijk was de mogelijkheid tot accountregistratie voor particulieren en zakelijke klanten. De klant wilde ook een accountregistratie voor vakgarages, maar om te voorkomen dat er ongeldige accounts worden aangemaakt, diende een aanvraag van een vakgarage eerst gecontroleerd worden door General Cars and Parts.

Er was vraag naar een website die eenvoudig was in gebruik voor de klant. Bijvoorbeeld door het inbouwen van een keuze wizard in de productselectie. Zo kan iemand die op zoek is naar een onderdeel filteren op bijvoorbeeld bouwjaar, motortype of kleur. Voor bepaalde producten uit de webshop geldt een afwijkend verzendtarief, wat automatisch aangepast moest worden in het winkelmandje van de klant.

Ook een uitdaging?

Onze oplossing

Gebaseerd op de wensen van General Cars and Parts ging onze visual designer Niels aan de slag met een ontwerp. Dit ontwerp werd ter controle doorgestuurd naar de klant. Het werd door de klant goed ontvangen en na enkele op- en aanmerkingen werd de hand gelegd aan de laatste wijzigingen in het ontwerp en kon er gestart worden met de bouw.

Na uitvoerig testen en het verhelpen van een aantal bugs werd de website opgeleverd in testomgeving en gevuld met teksten en afbeeldingen. De webshopartikelen werden geïmporteerd. Hierna volgde een overleg met de klant, die alles goed doorliep en uitleg kreeg om zelf iets te kunnen wijzigen in het CMS. Na een laatste check kon de website live!

Gebruikte oplossingen:

Webshop

Het resultaat

In de eerste week zijn er al meer dan 5 bestellingen geplaatst. De klant is erg tevreden met de mooie en moderne website met -shop die gebouwd is volgens de laatste technieken. De website is makkelijk in gebruik en heeft een opvallend ontwerp waarin alle wensen van de klant terug zijn te vinden. Omdat de website technisch helemaal up-to-date is, draagt dit bij aan de vindbaarheid op zoekmachines als Google.

Aan dit project werkten:

Niels 1

Niels Laan

"Niet alleen de perfecte kop koffie vereist precisie en passie, maar ook elk project verdient diezelfde toewijding om tot zijn volle potentieel te bloeien"

Vincent 1

Vincent Castenmiller

"Ik ga elke dag met een brede lach naar kantoor"

Puck 1

Puck Holshuijsen

"Als developer ben je nooit uitgeleerd en dat maakt elke dag weer anders"

Laten we je wens bespreken

We brainstormen graag met jou over de mogelijkheden
Vincent 1
Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Neem contact met mij op