Samenvatting

In 2023 hebben Wendy Buijze en Martine Jongewaard, na jarenlang werkzaam te zijn in verschillende werkvelden binnen de jeugdzorg en het onderwijs, de deuren van hun nieuwe organisatie geopend: Zinpel. Na jarenlang ‘met de voeten in de klei’ te hebben gestaan, werd het tijd om hun opgedane kennis en kunde te delen door middel van hun eigen platform. Dit vroeg natuurlijk om een bijpassende website met een hierbij horend e-learningplatform.

De uitdaging

Het doel van de opgeleverde website is om professionals die werkzaam zijn binnen de jeugdzorg en het onderwijs de mogelijkheid te bieden om diverse cursussen te volgen zowel op locatie als online. Daarnaast dient de website ook als informatieplatform waarbij men meer over Zinpel te weten kan komen en daarbij ook door middel van diverse nieuwsartikelen op de hoogte blijft van relevante ontwikkelingen.

Ook een uitdaging?

Onze oplossing

Om tot een mooi resultaat te komen hebben wij meerdere keren met Wendy en Martine om tafel gezeten. Zo hebben wij diverse sessies gehad over waar de website allemaal aan moest voldoen en hebben we gezamenlijk nagedacht over het ontwerp. Toen we het ontwerp presenteerden, viel deze erg in de smaak. Hierna zijn we gestart met de bouw van de website. Bij ipsis werken wij hiervoor met een standaard e-learningplatform waarop we maatwerk kunnen toepassen. Na een succesvolle test is de website vervolgens live gegaan. 

Gebruikte oplossingen:

E-Learning

Cursussen

Er worden verschillende opleidingen aangeboden. Zoals over eenzaamheid onder jongeren of over presentatiebenadering in het onderwijs. Al deze cursussen kunnen zowel fysiek als online worden gevolgd. Online zijn de cursussen zo gemaakt dat deze uit verschillende hoofdstukken en tussentijdse toetsen bestaan, zodat deze geheel zelfstandig kunnen worden gedaan. Zo kunnen de afnemers zich goed voorbereiden voor dat zij beginnen aan de eindtoets.

Toetsen en hoofdstukken

De hoofdstukken en subhoofdstukken kunnen door de cursist zelf worden doorgenomen. De toetsen kunnen in het CMS worden gemaakt. Hierbij zijn de volgende opties beschikbaar:

  • Een hoofdstuk en bijbehorende subhoofdstukken kunnen zelf ingedeeld worden door middel van onze grid editor (de manier waarop de lay-out van een pagina wordt ingedeeld). Hiermee kunnen eenvoudige teksten, video’s en afbeeldingen worden geplaatst. Aan de hand van deze informatie kunnen open vragen, single choice en meerkeuze vragen worden gemaakt.
  • Het is mogelijk om de volgorde van de vragen te wijzigen.
  • De vragen kunnen worden verdeeld over meerdere stappen of pagina’s.
  • Er kunnen tussentoetsen en eindtoetsen worden gemaakt. Is de tussentoets met een voldoende afgerond, dan kan de deelnemer door naar de volgende toets. Als alle tussentoetsen goed zijn afgerond kan er worden gestart met de eindtoets.
  • Er kan een toelichting boven een vraag worden geplaatst.
  • De single choice en meerkeuze vragen worden automatisch nagekeken. De open vragen moeten handmatig worden nagekeken.
  • Aan een goed antwoord worden punten gekoppeld, het totaal behaalde aantal punten bepaalt of de deelnemer is geslaagd.
  • Bij een onvoldoende worden de juiste en foute antwoorden getoond. De toets kan over worden gedaan, maar wordt in een andere volgorde getoond.
  • Zodra de toets is behaald wordt er automatisch een certificaat gegenereerd en beschikt de persoon nu over het aantal bijhorende SKJ-punten. Dit zijn punten die iemand nodig heeft om werkzaam te mogen zijn in de jeugdhulp en/of jeugdbescherming.

Het resultaat

Zinpel over ipsis

Het team van ipsis heeft onze branding perfect weten te vatten in de website! ipsis neemt de tijd en is flexibel om steeds mee te bewegen met onze ideeën! Het resultaat is een uitgebreide website met naast informatie, ook betalingsmogelijkheden en een geautomatiseerde e-learningomgeving. Onze website straalt de energie uit van ZINPEL B.V"

Wendy Buijze - Zinpel

Aan dit project werkten:

Niels 1

Niels Laan

"Niet alleen de perfecte kop koffie vereist precisie en passie, maar ook elk project verdient diezelfde toewijding om tot zijn volle potentieel te bloeien"

Vincent 1

Vincent Castenmiller

"Ik ga elke dag met een brede lach naar kantoor"

Klaas 1

Klaas Hauwert

"Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd!"

Laten we je wens bespreken

We brainstormen graag met jou over de mogelijkheden
Vincent 1
Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Neem contact met mij op