Je hebt het vast al eens meegemaakt, je wilde een nieuwsbericht plaatsen op jouw website of social media en vond het perfecte plaatje daarbij op Google! Fantastisch, zou je denken maar wacht eens even, dat kan niet zomaar. Andermans beelden mag je niet zomaar vrij gebruiken. Zelfs niet als deze afbeelding perfect bij jouw uiting past. Hier kun je namelijk nog heel veel problemen van gaan ondervinden in een later stadium!

image-upload-concept-landing-page_23-2148300616.jpg

Welke beelden mag ik vrij gebruiken online?

Wanneer je een bericht plaatst op bijvoorbeeld social media, raden wij jou aan om daar altijd een afbeelding aan toe te voegen. Hier moet je alleen wel rechtenvrije afbeeldingen voor gebruiken. Hierbij kun je denken aan stockfoto’s of foto’s die je zelf hebt gemaakt. Wil je helemaal safe zijn met het gebruik van afbeeldingen? Gebruik dan stockfoto’s waarvoor je moet betalen. Op die manier kun je altijd aantonen dat je hebt betaald voor de rechten. Foto’s gemaakt door jouzelf werken altijd het beste op social media. Gebruik hiervoor foto’s van achter de schermen, jouw werknemers aan het werk, speciale gelegenheden op werk, de aflevering van producten bij klanten en ga zo maar door.

Waar vind ik die stockfoto’s?

Wanneer je kiest voor stockfoto’s / rechtenvrije afbeeldingen, kun je deze op verschillende websites aankopen of zelfs gratis downloaden. Een aantal bekende websites en websites die wij bij Add Social ook vaak gebruiken zijn:

Wat als ik toch foto’s van Google gebruik?

Een gewaarschuwd mens telt voor twee maar we vertellen je toch graag ook even wat de gevolgen kunnen zijn. Ben je eigenwijs en gebruik je toch foto’s van Google? Dan is er een grote kans dat deze afbeeldingen niet rechtsvrij zijn. Mocht je maker erachter komen dat jij zijn of haar foto’s gebruikt, kun je een mail van een advocaat in je inbox verwachten. Zij kunnen jou namelijk een boete opleggen hiervoor die erg hoog kan oplopen. In sommige gevallen resulteert dit ook in tijdrovende rechtszaken die vaak gewonnen wordt door de eigenaar van de beelden.

 

Neem contact op

Wil jij meer weten over rechtenvrije afbeeldingen online? Of heb je andere online marketing gerelateerde vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Annemieke 1
Geschreven door:

Annemieke Kreune

Vormgever / videograaf
Heb je vragen?

Waarom stoppen met lezen...

blog-socialtrends-ipsis.jpg

Socialmediatrends voor 2024

nieuwsbrief-socialmedia-ipsis.jpg

Optimaliseer je socialmedia-marketing met deze ChatGPT tips

woman-holds-smartphone-with-instagram-application-screen-cafe.jpg

Groeien op Instagram in 2023

nieuwsbrief-socialmedia-ipsis.jpg

Optimaliseer je socialmedia-marketing met deze ChatGPT tips

woman-holds-smartphone-with-instagram-application-screen-cafe.jpg

Groeien op Instagram in 2023