Hoe vind ik goede zoekwoorden?

Met de juiste zoekwoorden kun je de vindbaarheid van jouw website stimuleren. Gebruik jij de juiste combinatie van woorden en bied jij de juiste content aan over deze zoekwoorden? Dan is de kans groot dat je beter scoort in Google en daarmee jouw doelgroep bereikt. Hoe vind je de juiste zoekwoorden? Wij hebben een aantal tips en tools die jou hierbij kunnen helpen!

Wat zou jíj doen?

Probeer eerst zelf een lijst op te stellen: wat zou jij doen? Probeer niet te veel in vaktermen te denken. Op welke woorden zullen mensen zoeken om jou te vinden? Maak een lijstje voor jezelf met alle variaties die mensen kunnen intypen die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Hoe zal men het omschrijven als zij jouw bedrijf nog niet kennen? Dit kunnen losse woorden zijn maar ook woordgroepen.

Google zelf eens

Nu je jouw lijstje af hebt, kun je op onderzoek uitgaan. Zoek op Google de zoekwoorden die je op het lijstje hebt geschreven. Wanneer je begint met typen in de zoekbalk doet Google een aantal suggesties en aanvullingen. Zijn deze zoekwoorden ook relevant voor jou?

Check de concurrentie

Uiteraard schrijf jij jouw eigen originele teksten. Maar het kan nooit kwaad om een kijkje bij de concurrentie te nemen. Wat doen zij op het gebied van content? Welke termen gebruiken zij en kunnen deze wellicht ook interessant zijn voor jouw lijst?

Gebruik een zoekwoorden analysetool

Om het onderzoek nog iets uit te breiden, kun je gebruik maken van diverse analysetools. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Google Keyword Planner. Dit is een gratis analysetool van Google. Met deze tool kun je zien hoe vaak een woord of woordgroep wordt gegoogled. Zo zie je direct of er op de woorden in jouw lijstje wordt gezocht of dat je beter voor een ander woord kunt kiezen.

Ubersuggest is een goed alternatief voor de zoekwoordplanner van Google. Ubersuggest geeft zoekwoordideeën, laat het zoekvolume zien per zoekwoord en laat zien hoe sterk de concurrentie is.

Google Trends is een tool die laat zien wanneer er op een bepaald woord wordt gezocht en in welk deel van het land of de wereld. Bied jij diensten of producten aan die seizoensgebonden zijn? Dan kan dit een hele handige tool zijn.

Keywoordtool.io is handig om jouw zoekwoordenlijst uit te breiden met specifiekere woorden. Voer een algemeen woord in en je krijgt er tientallen specifiekere zoekwoorden voor terug.

Resultaten en positie meten

Je hebt de zoekwoorden op een rijtje gezet en nu? Nu is het tijd om aan de slag te gaan met deze woorden. Probeer ze subtiel te verwerken in teksten of verwerk ze in specifieke landingspagina’s om jouw SEO mee te verbeteren. Cuutio is de perfecte tool om te meten hoe jij scoort op jouw zoekwoorden. Dankzij deze SEO tool kun je de zichtbaarheid van jouw bedrijf en die van de concurrentie monitoren. Je ziet direct hoe jij scoort op bepaalde zoekwoorden en wat jouw positie is ten opzichte van de concurrent. Heb jij landingspagina’s geschreven over bepaalde zoekwoorden? Dan kun je het resultaat gemakkelijk meten met Cuutio. Daarnaast geeft Cuutio ook zoekwoordsuggesties, waarmee jij jouw lijst kunt uitbreiden. Lees hier meer over de SEO tool.

Heb je zelf geen tijd om teksten te schrijven of wil je hier ondersteuning bij? De marketeers van ipsis helpen jou graag. Door middel van SEO en de juiste zoekwoorden verbeteren wij jouw rol in de organische zoekresultaten. Voor meer informatie of eventuele vragen kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of bel naar 0229 – 27 27 00.

Andere Tips en updates:

<p><span class=Het belang van een duidelijke Facebook-eigenaar

">
Aida de Haan

Het belang van een duidelijke Facebook-eigenaar

 
<p><strong>Umbraco 10</strong>: wat is het en wat zijn de voordelen?</p>
Vincent Castenmiller

Umbraco 10: wat is het en wat zijn de voordelen?

 
<p>De psychologie van kleuren</p>
Yasmila Bendter

De psychologie van kleuren

 
0229272700