De online-marketingwereld verandert continu. Nieuwe trends en updates zorgen ervoor dat we onze kennis op peil moeten houden. Hier hechten wij bij ipsis veel waarde aan en daarom worden er met regelmaat cursussen gevolgd. Zo kunnen wij het beste resultaat leveren en zijn we goed op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen in onze branche.  

Adobe After Effects   

Ook op het gebied van videografie en videobewerking staat onze ontwikkeling niet stil. Onze videograaf Annemieke heeft afgelopen maand een cursus After Effects gevolgd. Dit is een computerprogramma dat wordt gebruikt voor film- en videoproducties. Zoals de naam al doet vermoeden is het met After Effects mogelijk om effecten toe te voegen aan je montage en deze zo spectaculairder te maken.  

Zo kun je bijvoorbeeld elementen laten bewegen, titels voor films mooi in elkaar zetten en animeren, maar ook dingen weghalen. Daarnaast kun je videomanipulatie toevoegen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je iemand uit een andere video in je montage kan plakken.  

De cursus 

De cursus vond plaats in Amsterdam en heeft in totaal vier volle werkdagen geduurd. Onder begeleiding van een docent en in samenwerking met de andere cursisten heeft Annemieke een hoop nieuwe dingen geleerd. Omdat de cursisten stuk voor stuk ervaren videobewerkers zijn, was het mogelijk om ook onderling informatie uit te wisselen. De nieuwe kennis, tips en handigheidjes heeft Annemieke meteen kunnen toepassen in de praktijk.   

‘’Direct na de cursus had ik gelijk zin om het gene wat ik geleerd had toe te passen in diverse videoprojecten, zo heb ik bijvoorbeeld voor onze klant De Woonzaken bewegende sterretjes kunnen monteren in een kerstvideo. Er is echt ontzettend veel mogelijk met het programma!’’ Bekijk de video hier.

Kennis op peil te houden 

Onze werknemers vinden het zelf ook belangrijk om de kennis op peil te houden. Ook Annemieke deelt deze mening. Video is een groot deel van de marketing aan het worden. Tegenwoordig kun je eigenlijk al bijna niet meer zonder als je kijkt naar hoe de diverse social media platformen zich aan het aanpassen zijn op dit gebied. Neem bijvoorbeeld de opkomst van Reels op Instagram of hoe TikTok een explosieve groei laat zien, waarvan het einde nog niet in zicht is.   

Benieuwd wat video voor jouw bedrijf kan betekenen? 

Ben jij benieuwd of/hoe je video kan toepassen in de marketingmix voor jouw bedrijf? Wij adviseren je hier graag in. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande knop en dan komen wij zo snel mogelijk bij jou terug!  

IK BEN BENIEUWD!

 

Foto cursus annemieke.png