Samenvatting

De smartphone revolutie is niet te stoppen en ook Martijn Pennekamp, eigenaar van ikwordzzper.nl kwam tot de conclusie dat tablets en smartphones belangrijker zijn geworden dan "gewone" pc's. “ikwordzzper.nl was al prima te bekijken op tablet, maar zeker voor de vertoning op de smartphone was verbetering nodig”, vertelt Martijn. Er is de afgelopen maanden hard gebouwd aan versie 2.0 van de website. Het platform is in een nieuw jasje gestoken en werkt nu ook perfect op mobiel.

De uitdaging

“Via via kwam ik in 2012 in contact met crossmediaal marketingbureau ipsis uit Zwaag. Ze zaten bij mij in de buurt en de klik was goed. Het begrip responsive was mij bekend maar had nog geen prioriteit”, legt Martijn uit. Maar in de afgelopen jaren heeft de smartphone een enorme sprong gemaakt en is deze niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook Martijn merkte dit: “al snel kwam ik erachter dat tablets en smartphones belangrijker werden”. Zijn website ikwordzzper.nl was hier nog niet helemaal op voorbereid. “De website was prima te bekijken op een tablet en met een beetje moeite ook op de smartphone, maar mooi was het niet. Ook kwamen er steeds meer vragen en wensen van onze bezoekers”.

Ook een uitdaging?

Onze oplossing

Het werd in 2016 duidelijk dat er moest worden gebouwd aan versie 2.0 van ikwordzzper.nl. Met behulp van de scrumaanpak is in beeld gebracht wat de wensen van het ikwordzzper.nl-team zijn en waar verbeteringen aan de website nodig zijn. Daar is de afgelopen maanden hard aan gewerkt door het team van ipsis en ikwordzzper.nl. De website is nu 100% responsive en de snelheid is verbeterd. Daarnaast is de mogelijkheid om een profiel aan te maken toegevoegd aan de website. “Bezoekers hebben nu de mogelijkheid om een profiel aan te maken zodat je alle inhoud kunt bekijken, downloads kunt verzamelen en kunt werken aan een eigen succesvolle start als zzp'er”, legt Martijn uit. In dit profiel kunnen bezoekers hun postcode invoeren, waardoor ze alleen banners van hun regio te zijn krijgen. Daarnaast zijn de partners van ikwordzzper.nl ingevoerd in het Umbraco CMS en worden deze ook per regio vertoont. Zo krijgen bezoekers alleen relevante informatie te zien.

Naast het gebruikersgemak is ook de achterkant van de websites makkelijker gemaakt. Er is een koppeling gemaakt naar de andere zzp-websites. Nieuwsartikelen die op 1 plek worden ingevoerd worden hierdoor ook vertoont op de subwebsites. Daarnaast is er een koppeling gemaakt tussen starten.nl en ikwordzzper.nl. Wanneer de gebruiker zich registreert op ikwordzzper.nl, wordt diegene automatisch lid van het Ondernemerscollectief. De website ikwordzzper.nl is volledig verbeterd en biedt zowel de gebruiker als de eigenaar van de website meer gemak. Martijn is blij met de vernieuwde versie: “ik wil mijn team en het team van ipsis bedanken voor het eindresultaat!”.

Gebruikte oplossingen:

Website

Het resultaat

Aan dit project werkten:

Niels 1 (1)

Niels Laan

"Niet alleen de perfecte kop koffie vereist precisie en passie, maar ook elk project verdient diezelfde toewijding om tot zijn volle potentieel te bloeien"

Vincent 1 (1)

Vincent Castenmiller

"Ik ga elke dag met een brede lach naar kantoor"

Dave Alt 1

Dave Jonker

"Er is altijd een elegantere oplossing"

Klaas Alt 1

Klaas Hauwert

"Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd!"

Laten we je wens bespreken

We brainstormen graag met jou over de mogelijkheden
Vincent 1 (1)
Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Neem contact met mij op