Tegenwoordig zie je steeds vaker infographics. Mooi beeldmateriaal met concrete informatie: de manier om snel de aandacht te trekken bij jouw doelgroep.

Een infographic is een zeer effectieve vorm van content waarmee je jouw SEO verbetert. Met een infographic heb je vaak een groter bereik. Het is makkelijk om online te delen, dus heeft de infographic de kans om viraal te gaan. Dat zorgt voor meer links naar jouw website: een belangrijk punt voor een betere vindbaarheid. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor meer naamsbekendheid.

infographics.jpg

Voordelen van een infographic

Een infographic bestaat vooral uit kleine, krachtige teksten met grafieken, illustraties, diagrammen en tabellen. Er wordt op een interessante manier informatie overgebracht die sneller blijft hangen, dat heeft vooral te maken met het feit dat twee op de drie mensen visueel zijn ingesteld. Deze mensen willen snel het onderwerp begrijpen, want te veel informatie wordt saai. Hierdoor is een infographic een perfect middel om gericht je boodschap over te brengen op een grafische manier. De inhoud en de vorm van de infographic zijn met elkaar verbonden. Met een goede combinatie van tekst en beeldmateriaal kan het onderwerp snel worden overgebracht en is de infographic makkelijk te lezen. Met het gebruik van kleuren zijn mensen geneigd sneller te lezen. Ook onthouden mensen 80% van wat zij doen en zien, dat betekent dat beeldmateriaal sneller wordt onthouden dan wat mensen zien en lezen.

Succes behalen met een infographic?

Voor het ontwikkelen van een infographic moet je allereerst weten wat je met de infographic wilt bereiken. Daarnaast is het erg belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is voor de infographic. Het doel van een infographic is meestal het overdragen van data, informatie en kennis op een inspirerende manier. Het maken van een infographic kan in jouw huisstijl, bijvoorbeeld door het gebruiken van het logo, lettertype en kleur van uw organisatie. Zo kunnen infographics zorgen voor een betere naamsbekendheid. Wil jij dat jouw infographic veel gedeeld wordt? Zorg er dan voor dat de informatie origineel en interessant is om te delen. Ook moet de infographic een uitstraling hebben die aandacht trekt waardoor mensen sneller de infographic zullen bekijken.

Neem contact op

Annemieke 1
Geschreven door:

Annemieke Kreune

Vormgever / videograaf
Heb je vragen?

Waarom stoppen met lezen...

Blog Verkeerdeuitspraken Ipsis

Deze Nederlandse uitdrukkingen worden verkeerd uitgesproken: onze top 5

28629.jpg

Tips voor een goed converterende call-to-action knop

emoji.png

De invloed van emoji op onze communicatie

28629.jpg

Tips voor een goed converterende call-to-action knop

emoji.png

De invloed van emoji op onze communicatie