Het belang van social media voor jouw bedrijf

Niet alleen particulieren zijn voortdurend actief op de verschillende kanalen, maar ook steeds meer bedrijven vergroten hun online aanwezigheid door actief te zijn op de diverse platformen. In dit blog leggen we je het belang van social media voor jouw bedrijf uit. Gebruik je al social media voor jouw bedrijf maar twijfel je of je dit wel goed doet? Lees dan vooral ons eerder geschreven blog hierover.

Social media facts

Allereerst een paar feiten op een rijtje. Uit onderzoek is gebleken dat Whatsapp het grootste social media kanaal is ter wereld. Naast Whatsapp staat in Nederland Facebook op nummer twee en zit Instagram midden in een grote groeispurt met ongeveer 4.1 miljoen actieve gebruikers.

Voordelen social media voor bedrijven

Er zijn veel voordelen te benoemen wil je social media inzetten voor je bedrijf. Hieronder een aantal voordelen die jou als bedrijf beter op de kaart zet.

  1. Vergroten van de naamsbekendheid

Bovenaan de lijst staat het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Door op verschillende platformen aanwezig te zijn vergroot je het bereik van jouw bedrijf wat uiteindelijk resulteert in meer verkopen.

  1. Invloed op het koopgedrag

Het is bewezen dat klanten die bedrijven op social media volgen of met regelmaat voorbij zien komen meer verbondenheid voelen met het merk en hierdoor sneller de producten of diensten kopen (en dit is ook een stukje kracht van herhaling).

  1. Social media is goedkoop

Social media is een goedkoop medium. Het kost jouw bedrijf bijna niets naast arbeidsuren en advertentiekosten. Maar zelfs de advertentiekosten zijn relatief goedkoop, mits je het goed inzet. Daar komt nog bij dat je met social media-advertenties heel gericht kunt targeten op een specifieke doelgroep en zo jouw campagnes extra goed kunt afstemmen.

  1. Werving personeel

De huidige krappe arbeidsmarkt maakt het vinden van goed personeel moeilijk. Als je op zoek bent naar personeel kun je social media inzetten om de juiste kandidaten te vinden, te boeien en te binden aan jouw organisatie. Voor tips voor het werven van personeel via social media raden we je aan om ons blog hierover te lezen.

  1. Een stapje voor op de concurrent

Waarschijnlijk zijn jouw concurrenten ook allemaal actief op social media. Door zelf niet of niet goed aanwezig te zijn op social media is de kans groot dat jouw (potentiële) klanten voor de concurrent kiezen. De concurrent haalt namelijk klanten binnen die jij niet bereikt.

Hulp nodig bij social media marketing?

Op zoek naar ondersteuning of praktische tips voor het uitvoeren van jouw social media marketing? ipsis helpt jou hier graag bij. Doe onze gratis social media scan of neem meer contact op via 0229 27 27 00.

Yasmila Bendter Yasmila Bendter
Auteur
Yasmila Bendter

Social media is echt mijn vakgebied. Ik weet alles van Instagram en Facebook. Door een strategie te bedenken veroveren we samen het hele platform. Samen met leuke collega’s en uitdagende opdrachten zit ik hier helemaal op mijn plek.

Andere Tips en updates:

<p><strong>Recruitment-winterboost!</strong></p>

Recruitment-winterboost!

 
<p><strong>Snoobi VS. Analytics</strong></p>
Aida de Haan

Snoobi VS. Analytics

 
<p>Komt er een verbod op Google Analytics in Nederland?</p>
Jim Vens

Komt er een verbod op Google Analytics in Nederland?

 
0229272700