Je begrijpt volledig het nut en de effectiviteit van contentmarketing voor je organisatie. De corporate blog heeft dan ook vorm gekregen en de onderwerpen worden uitgewerkt. Bij het schrijven van de blogartikelen loop je er echter al snel tegenaan: waar haal je nu goede rechtenvrije foto’s ter illustratie van de artikelen vandaan, zonder dat je de hoofdprijs betaalt? In dit overzicht geven we je 8 tips voor websites waar je gratis kwalitatieve foto’s voor je corporate blog vandaan kunt halen.

Nut van foto’s voor je corporate blog

Misschien rijst bij jou de vraag waarom je überhaupt gebruik zou maken van foto’s in je blogbericht. Het antwoord daarop is tweeledig: beeld zegt meer dan woorden en afbeeldingen dragen bij aan betere SEO.

De typische websitebezoeker is visueel ingesteld. Het eerste wat een websitebezoeker doet is de website scannen, waarbij beeld en dus ook foto’s voorrang krijgen op tekst. Je geeft zodanig je websitebezoeker door gebruik te maken van relevante, illustrerende foto’s een snelle indruk van waar de tekst over gaat.

Daarnaast dragen foto’s in je blogartikel bij aan je SEO doordat bij een goede en relevante invulling van de bestandsnaam, image alt tag en de beschrijving van de afbeelding. Wanneer iemand in Google bij de afbeeldingen een zoekopdracht invult, maak je hierdoor ook gebruik van de kans met je blogartikel te scoren bij deze afbeeldingen.

Stockfoto’s versus eigen foto’s

Let wel: een punt van discussie is de vraag of je überhaupt met stockfoto’s moet werken. Ons antwoord daarop is: liever niet. Het punt is dat stockfoto’s door iedereen en ieder type bedrijf gebruikt kunnen worden. Stockfoto’s kunnen hierdoor herkenbaar worden en geassocieerd worden met een (type) bedrijf waarmee je liever niet geassocieerd wordt. Daarnaast is het niet wenselijk wanneer een concurrent content deelt met precies dezelfde foto erin verwerkt. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van eigen fotografie en gebruik alleen stockfoto’s wanneer dat niet anders kan.

Gratis rechtenvrije stockfoto’s

Nu je het voordeel van foto’s in je blogartikelen en de kanttekening daarbij weet, kun je een kijkje nemen bij de volgende websites met gratis rechtenvrije afbeeldingen voor je corporate blog:

 1. Foodies Feed
  De foto’s van deze website mag je commercieel gebruiken, maar niet op producten.
 2. Free Pixels
 3. Freerange Stock
 4. Image Base
 5. iStock Photo
 6. Open Photo
  Check op deze website even per foto op welke licentie wordt afgegeven; dit verschilt per auteur.
 7. RGB Stock
 8. Unprofound

Let op: je wil de foto’s natuurlijk eerlijk gebruiken. Lees daarom altijd goed de gebruiks- en licentievoorwaarden op de website waar je de foto vindt. Meestal houdt dit in dat de maker vernoemd wil worden en je de foto niet doorverkoopt. Daarentegen mag je de foto’s onder bijvoorbeeld voorgenoemde beperkingen commercieel gebruiken.

Veel succes en plezier met de corporate blog!

blog.jpg