Smartphones met goede camera’s en steeds meer mensen met blogs dragen er aan bij dat er dagelijks miljoenen foto’s op het web geplaatst worden. Iedereen maakt foto’s, die vervolgens ook gedeeld worden. Een bericht met beeld maakt de boodschap leuker, duidelijker en aantrekkelijker.

Mooi en groot beeldgebruik is belangrijk voor het visuele verhaal. Waar artikelen vroeger werden geschreven voor het web met daarbij voor de vorm een afbeelding, is dat nu wel anders: beeld spreekt aan! Alleen met groot en aantrekkelijk beeld kan een bericht goed gedeeld worden via alle social media kanalen. Wisten we 10 jaar geleden maar wat we nu weten: Met groot aansprekend beeld wordt de content veel beter gewaardeerd. Dat is dan ook het geheim van veel bloggers. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Blog-sites, maar voor iedere website.

Aantrekkelijke website

Steeds vaker ontwerpen we websites met groot aansprekend beeld. Een goed voorbeeld hiervan is starten.nl. Het zorgt ervoor dat de websitebezoeker geïnteresseerd raakt in wat het bedrijf te bieden heeft. Het gebruik van beeld op uw website is dus belangrijk. Vergelijk het eens met een tijdschrift, dat is ook enorm beeld georiënteerd. Zonder afbeeldingen zouden veel artikelen niet gelezen worden. Datzelfde geldt ook voor úw website. Beeld geeft een visueel focuspunt, is een aandachtstrekker en het trekt de lezer verder het verhaal in. Het is dan ook belangrijk dat de afbeelding goed aansluit bij het verhaal en tegelijkertijd sfeer toevoegt aan de website.Beeld trekt eerder de aandacht dan een tekst, maar wanneer de websitebezoeker het beeld heeft gezien gaat het oog verder naar de tekst. Bij een lange tekst kunt u ook gebruik maken van meerdere beelden, zo wordt het oog van de lezer langs de volledige tekst geleid en is de kans dus groter dat de hele tekst gelezen wordt.

Optimaal beeldgebruik

Maak veel gebruik van beeld op uw website. Zorg dat het aansluit bij hetgeen u wilt vertellen, zodat de websitebezoeker alle informatie binnen krijgt waar hij naar opzoek is. Heeft u hier hulp bij nodig? Neem voor meer informatie contact met ons op via de chat, ons contactformulier of bel naar 0229 27 27 00.

Camera