Nummer 1 CMS in Europa 

Het softwarebeoordelingsplatform van G2 deelt op basis van hun raster waarin diverse factoren worden meegenomen driemaandelijkse badges uit aan de best presterende bedrijven. Met maar liefst 52 G2 badges is Umbraco recentelijk tot het nummer 1 CMS van Europa benoemd. Met deze mijlpaal versterkt Umbraco zijn positie als een krachtige en betrouwbare keuze voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk en veelzijdig CMS. 

Dutch Umbraco Experience highlights

Eind september vond weer de jaarlijkse Dutch Umbraco Experience plaats. ipsis sponsort al jaren met trots de organisatie van de Dutch Umbraco User Group. Niels en Dave gingen daarom natuurlijk vol enthousiasme heen. Het was een dag vol leerzame inzichten over Umbraco en de weg die ingeslagen is als het beste CMS-systemen van de wereld. Wij nemen je graag mee in de hoogtepunten. 

Kunstmatige intelligentie van Jim Stolze 

Inspelend op de laatste trends begon de dag met een interessante keynote over kunstmatige intelligentie, gepresenteerd door niemand minder dan Jim Stolze, een toonaangevende AI-expert in ons land. Met zijn quiz over diverse onderwerpen rondom kunstmatige intelligentie bracht hij ons op een interactieve manier op de hoogte van de ontwikkelingen.

Headless gaat een grote rol spelen 

Een van de features die de komende jaren een grote rol gaat spelen is ‘headless’. Hierdoor kan het CMS puur worden gebruikt voor content, die je vervolgens kunt verspreiden zoals jij dat wilt, op losstaande websites, apps of andere systemen. Umbraco zal deze functionaliteit sterk benadrukken in de komende versies, hoewel het natuurlijk ook nog steeds mogelijk is om je website en CMS in één systeem te hebben. 

Vendr e-commerce overgenomen 

Ook op het gebied van webshops spelen mooie ontwikkelingen. Recentelijk heeft Umbraco het e-commerceproduct Vendr overgenomen, dat nu verder gaat als Umbraco Commerce. Het is duidelijk merkbaar dat Umbraco Commerce naadloos is geïntegreerd en op dezelfde manier werkt als het reguliere Umbraco CMS. De content API's en het nieuwe headless principe zijn nu al beschikbaar voor Commerce of zullen binnenkort beschikbaar zijn. 

Andere vormgeving van de back-end 

Het CMS-systeem zelf, de zogenaamde BackOffice, zal ook een nieuwe look-and-feel gaan krijgen. En niet alleen een nieuwe look, alle achterliggende functionaliteit zal ook gaan wijzigen. Van het framework wat eerst gebruikt werd (AngularJS) gaat men over op WebComponents. Dit biedt aanzienlijk meer flexibiliteit bij het ontwikkelen van CMS-componenten, waardoor contentbeheer nog eenvoudiger wordt voor jou als klant. 

Naast heerlijk eten ook erg interessant 

Naast de uitstekende catering hebben we ontzettend veel waardevolle inzichten mogen ontvangen. Er waren tal van andere, vooral technische, sessies. Variërend van geavanceerd debuggen, effectieve projectopzet, het gebruik van OpenAI in het CMS, tot toegankelijkheid voor gebruikers met beperkingen en personalisatie. 

Al met al was het een geslaagde dag die opnieuw benadrukte dat Umbraco niet alleen het gebruiksvriendelijkste CMS is, maar ook wordt ondersteund door de beste community! 

 

Ook een nieuwe website met het beste CMS van Europa?

Ontdek meer   Maak direct een afspraak

 

nieuwsbericht-umbracoexperience-ipsis.jpg