De nieuwe functies van LinkedIn

Social media staan nooit stil. De diverse social mediaplatformen blijven nieuwe functionaliteiten ontwikkelen en testen regelmatig nieuwe mogelijkheden uit. Om zo interessant te blijven voor de gebruikers. Ook LinkedIn heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. We vertellen je meer over de nieuwste functionaliteiten van dit platform.

 

1.   LinkedIn productpagina’s

Onlangs heeft LinkedIn een nieuwe functie voor bedrijfspagina’s gelanceerd: de productpagina. Dit helpt bedrijven om hun productenaanbod in een oogopslag weer te geven. Waar je voorheen per product een nieuwe pagina aan moest maken, kun je nu alle producten toevoegen aan een pagina. Naast de producten kun je getuigenissen en reviews van jouw klanten laten zien en kun je makkelijk een call-to-action knop toevoegen. Op de productpagina is het mogelijk om video’s en foto’s toe te voegen om zo het beeld van jouw producten te versterken.

 

2.   Donkere modus

Bij Instagram en Facebook was het al mogelijk om het platform in een donkere modus te bekijken. LinkedIn gaat hier nu ook in mee en heeft het mogelijk gemaakt om te kiezen tussen een lichte of donkere achtergrond. De functie is nog in ontwikkeling. Het kan dus even duren voordat je deze functie kunt gebruiken.

3.   Bloggen via LinkedIn

Via LinkedIn is het mogelijk om te bloggen vanuit je bedrijfspagina. Veel bedrijven hebben op deze functie gewacht en nu is het eindelijk zo ver! Bloggen is een hele goede manier om je naamsbekendheid te vergroten. LinkedIn heeft ook geen moeite met dubbele content. Staat een blog ook al op jouw website, dan is het geen probleem als je deze kopieert naar jouw LinkedIn-pagina. Dit versterkt het alleen maar. Zorg er wel voor dat je eerst de blog op jouw website plaatst en daarna pas op je LinkedIn-pagina.

   

4.   Bied een service aan

Als laatste heeft LinkedIn een functie toegevoegd waardoor jij gemakkelijk aan jouw volgers en doelgroep kunt laten zien welke services jij aanbiedt. Dit is een functionaliteit in de zoekfunctie en bevat een introductiekaart waarin jij kunt laten zien welke service je aanbiedt. Zodra iemand klikt op ‘aangeboden services’ kan hij of zij tot maximaal 10 services van jou zien.

5.   Online videovergadering

Naast Google Meet, Teams en Zoom is het nu ook mogelijk om via LinkedIn een videovergadering te starten. Zo kun je gemakkelijker met elkaar in contact komen. De functionaliteit is op dit moment nog beperkt, waardoor je enkel met zijn tweeën deze tool kunt gebruiken. Maar wij verwachten dat er binnenkort een uitbreiding komt.

6.   Podcast functie

LinkedIn heeft naast de videofunctie ook een audiomogelijkheid geïntroduceerd, dat lijkt op een podcast. De functie wordt nog getest maar je kunt straks deze functie gebruiken voor het versterken van een evenement of groep.

 

Verdwenen functie

Er is ook een verdwenen functie binnen LinkedIn, dit zijn de stories. Bijna niemand maakte hier gebruik van en daarom heeft het platform ervoor gekozen om de functie te verwijderen.

 

Wil jij weten hoe je LinkedIn het beste in kunt zetten als onderdeel van jouw marketingstrategie? Wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Naomi Sauer Naomi Sauer
Auteur
Naomi Sauer

Van het bedenken en realiseren van succesvolle reclame-uitingen en campagnes tot het creëren van de juiste ‘brand awareness’. Bij ipsis kan ik onze klanten echt helpen met een marketingstrategie op maat gemaakt. Ik zie de uitdaging om successen te behalen en waarde te creëren voor onze klanten.

Meer over Naomi

Andere Tips en updates:

<p>De webdesign trends voor 2022</p>
Marije Bregman

De webdesign trends voor 2022

 
<p>De social mediatrends voor 2022</p>
Naomi Sauer

De social mediatrends voor 2022

 
<p>Dé online marketing trends voor 2022</p>
Melissa Roossien

Dé online marketing trends voor 2022

 
0229272700