Instagram is continu bezig met vernieuwing. Eind 2020 is er een nieuwe functie op Instagram gelanceerd, namelijk Instagram Guides. Wat dit is en hoe je deze functie zelf kunt gebruiken om jouw account naar een hoger niveau te tillen, leggen wij hieronder aan jou uit.

blog-afbeeldingen-instagramguides-ipsis-800x500px-1.jpg

Instagram Guides: wat is het?

Instagram Guides maakt het mogelijk om producten, plaatsen of posts (berichten) van jouw eigen feed of van een ander account te bundelen in een speciale gids. De Instagram Guides die jij verzamelt staan weergeven in een apart tabblad onder het kopje Guides op jouw profiel, met een boekjespictogram. Op deze manier kun je bijvoorbeeld tips, aanbevelingen en achter de schermen beelden delen met jouw volgers. Een vergelijkbare functie als Pinterest, maar dan gebundeld op jouw eigen account op Instagram.

Drie soorten Instagram Guides

Er zijn drie opties om uit te kiezen bij Instagram Guides, namelijk plaatsen, producten en berichten.

Plaatsen

De optie plaatsen maakt het mogelijk om plaatsen aan te bevelen. Voor hotels is het bijvoorbeeld mogelijk om te tonen welke leuke bezienswaardigheden of plekken er in de buurt van het hotel zijn.

Producten

Met de optie producten is het mogelijk om producten uit te lichten van merken waar jij tevreden over bent of misschien wel zelf op de markt brengt. Promoot deze producten via de Instagram Guides voor producten.

Berichten

Met deze optie breng je diverse berichten onder de aandacht. De foto’s en video’s die jij hebt geplaatst op jouw feed kun je op deze manier bundelen en uitlichten. Heb je veel berichten geplaatst, dan is het een mooie manier om deze per thema te bundelen en nogmaals onder de aandacht te brengen.

Het gebruik van Instagram Guides

Volg onderstaande stappen voor het aanmaken van een Instagram Gids.

 1. Ga naar jouw Instagram profiel.
 2. Klik op het plusje (+) rechtsboven op het scherm.
 3. Klik de optie ‘Gids’ aan.
 4. Kies het type gids. Wij nemen berichten als voorbeeld.
 5. Selecteer de berichten die jij in de gids wilt plaatsen en klik op volgende.
 6. Geef jouw gids een titel en kies een omslagfoto.
 7. Geef een titel en korte tekst voor elk bericht en klik op volgende.
 8. Jouw gids is klaar!
 9. Wil je jouw gids tonen aan jouw volgers? Deel de gids vervolgens in jouw stories of plaats een bericht over jouw nieuwe gids.
 10. De gids wordt weergegeven op jouw profielpagina onder het boekicoon.

Inspiratie voor Instagram Guides

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met Instagram Guides? En wil je weten hoe je deze het beste inzet voor jouw organisatie? Wij geven jou een aantal ideeën:

 • Top 10 Guides
 • Favoriete blogs
 • Tips / How-to
 • Hotspots
 • Veelgestelde vragen
 • Over jou
 • Personeel
 • Overzicht van jouw productassortiment
 • Overzicht van inspirerende producten of mensen

Kortom; Instagram Guides is een nieuwe functie die bestaande content in een nieuw jasje steekt en nieuwe content op een andere manier uitlicht.

 

Instagram inzetten als visitekaartje

Wil jij Instagram inzetten om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Onze marketeers adviseren jou graag. Neem voor meer informatie contact op.

Neem contact op

Chantal 1
Geschreven door:

Chantal Dekker

Marketeer
Heb je vragen?