Als ondernemer wil je goed vindbaar zijn en het liefst op nummer 1 staan in de zoekmachineresultaten. Zoals je wellicht weet kost SEO de nodige moeite en tijd. Helaas werkt het niet zo dat je binnen één dag op nummer 1 staat en daarnaast blijven de concurrenten ook niet stilzitten. Het is daarom van belang dat je dit structureel aanpakt. Aan ipsis de eer om dit voor Primex te bewerkstelligen.

Zoekwoordenonderzoek

Primex is een groothandelaar in promotioneel textiel. Zij bieden een breed assortiment met veel producten van diverse merken. Uiteraard is het belangrijk dat bedrijven Primex goed weten te vinden. Niet alleen op hun eigen naam, maar ook op algemene termen voor diegene die nog niet bekend zijn met Primex. Voordat we de slag gingen, moest er onderzocht worden welke zoekwoorden de moeite zijn om te optimaliseren. Dankzij een uitgebreid zoekwoordenonderzoek kwam naar voren op welke zoekwoorden er veel gezocht wordt en waar we de focus op leggen.  

Schrijven en optimaliseren

De interessante zoekwoorden hebben we in Cuutio geplaatst. Dit is een tool waarmee de vindbaarheid op de zoekwoorden gemonitord en gemeten kan worden, zowel van Primex als hun concurrenten. Aan de hand daarvan zie je op welke woorden je goed scoort en waar werk aan de winkel is.

Bij de bouw van de webshop was er al rekening gehouden met de technische performance. Hierdoor werkte de webshop technisch goed, voordat we gingen starten met SEO.

Door gerichte landingspagina’s te schrijven over bepaalde onderwerpen, producten en merken is de vindbaarheid van veel woorden verbeterd. Deze landingspagina’s zijn zo ingedeeld, opgebouwd en geschreven om de SEO op een bepaald onderwerp te verbeteren. Waar Primex op sommige zoektermen veel te diep in de zoekmachine stond, schoten ze nu naar de top 10.

Meten is weten

Hoe weet je nou of de inspanningen die jij hebt gedaan om de vindbaarheid te verbeteren ook echt hebben gewerkt? Door de zoekwoorden waar jij aan hebt gewerkt in Cuutio in te voeren, kun je het resultaat meten. Het is mogelijk om in Cuutio een bepaalde periode te selecteren, waardoor je precies ziet hoe jouw inspanningen van die periode het hebben gedaan. In het voorbeeld zie je dat wij de zoekterm ‘bedrukbare werkkleding’ hebben aangepakt en deze van positie 62 naar 2 is gegaan in Google.

Vind jij het lastig om zelf aan de slag te gaan met SEO of weet je niet waar je moet beginnen? De marketeers van ipsis ondersteunen jou hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0229 – 27 27 00 om een afspraak in te plannen. 

Bekijk het resultaat

Bekijk hier de SEO-resultaten
0229272700