Samenvatting

Wilgaerden biedt ouderenzorg in West-Friesland. Dit doen zij met zorg op maat, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënt en de betrokken partijen. De website van Wilgaerden was wat gedateerd en toe aan vervanging. Aan ipsis de eer om een nieuwe website neer te zetten. Naast een reguliere website mochten bij ook een aantrekkelijke werken bij website neerzetten. 

Werken bij website

Voor WilgaerdenLeekerWeideGroep (WLGroep) is gebleken dat het in de huidige arbeidsmarkt een uitdaging is om nieuw personeel te vinden die past bij de organisatie. Op dit moment is beschikbaar en geschikt personeel schaars. Om op te vallen en zichtbaar te zijn was het voor de WLGroep belangrijk om hun recruitment naar een hoger niveau te tillen. Vanuit de veranderende arbeidsmarkt en onze inzichten op het gebied van recruitment marketing hebben wij geadviseerd om een Werken Bij website in te zetten. Een Werken Bij website zorgt ervoor dat alle vacatures overzichtelijk bij elkaar staan en dat de WLGroep zich als werkgever kan positioneren.

Tijdens een uitgebreide intake zijn de wensen op het gebied van de inhoud (content) en ook de functionaliteiten van de Werken Bij website geïnventariseerd. Op basis hiervan is er relevante en uitnodigende content gecreëerd. Naast ervaringsverhalen van medewerkers en de cliënten, zijn ook de usp's en de recruiters uitgelicht. Daarnaast is er een koppeling gemaakt met verschillende backend systemen (Connexys, ADAS), Google jobs en een XML-koppeling met het ROC waardoor de vacatures van WLGroep direct op de website van het ROC worden gepubliceerd.

 

Het resultaat

  • Eenvoudige sollicitatie mogelijkheid
  • Mogelijkheden om verhalen van personeelsleden en cliënten te koppelen aan vacatures
  • Een helder beeld van waarom werken bij WilgaerdenLeekerweideGroep
  • Filter in het vacatureoverzicht
  • Mogelijkheid om direct contact op te nemen met de recruiters
  • Koppeling met Google Jobs
  • Een koppeling met ROC door middel van een XML-koppeling zodat de vacatures direct zichtbaar zijn op de website

Reguliere website

Voorafgaand aan het ontwerp en de bouw van de website, moesten eerst de wensen en eisen in kaart worden gebracht. In een Scrum-sessie met diverse afdelingen van Wilgaerden hebben we gezamenlijk bepaald voor wie de website bedoeld is. Wie zijn de doelgroepen van Wilgaerden en wat willen zij zien, lezen en kunnen vinden op de website? Toen dat duidelijk was, hebben we in twee teams de sitestructuur bepaald. Daar kwamen opvallende en interessante uitkomsten uit. Van de twee structuren is er één duidelijke sitestructuur gevormd, dat als basis dient voor de nieuwe website.

De nieuwe website moest overzichtelijk, duidelijk en fris zijn. Allemaal punten die mee werden genomen bij het ontwerp van de website. Er is gekozen om de kleuren van de huisstijl subtiel naar voren te laten komen in de website. Uiteraard komt ook de boog uit de huisstijl terug op de website. Daarnaast is er veel ruimte voor beeldmateriaal waardoor de sfeer van Wilgaerden en haar locaties goed kan worden getoond. De buttons hebben allemaal een omlijning waarbij er een subtiele knipoog wordt gemaakt naar borduren en een “nostalgisch” gevoel.

De website biedt voldoende ruimte en mogelijkheden om belangrijke informatie en mooie verhalen kwijt te kunnen. Alle diensten en mogelijkheden die Wilgaerden biedt hebben een plekje gekregen op de website. Daarnaast is er een onderdeel aangemaakt op de website waarin de verhalen van bewoners, werknemers en vrijwilligers worden vertelt. Ook was het belangrijk dat bepaalde verplichte informatie terug zou komen op de website. Daar is in het menu ruimte voor gemaakt.

Belangrijk bij Wilgaerden zijn de diverse locaties. In een mooi en duidelijk overzicht komen alle locaties terug. Zowel op een kaart als in detail. Iedere locatie heeft een eigen pagina waar sfeerbeelden, extra informatie, alle mogelijkheden en activiteiten op terugkomen. Vanaf de locatiepagina kan de websitebezoeker direct een rondleiding aanvragen bij de desbetreffende locatie van Wilgaerden.

Gebruikte oplossingen:

Website

Het resultaat

Aan dit project werkten:

Niels 1

Niels Laan

"Niet alleen de perfecte kop koffie vereist precisie en passie, maar ook elk project verdient diezelfde toewijding om tot zijn volle potentieel te bloeien"

Vincent 1

Vincent Castenmiller

"Ik ga elke dag met een brede lach naar kantoor"

Klaas 1

Klaas Hauwert

"Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd!"

Laten we je wens bespreken

We brainstormen graag met jou over de mogelijkheden
Vincent 1
Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Neem contact met mij op