Wilgaerden biedt ouderenzorg in West-Friesland. Dit doen zij met zorg op maat, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënt en de betrokken partijen. De website van Wilgaerden was wat gedateerd en toe aan vervanging. Aan ipsis de eer om een nieuwe website neer te zetten.

 

Een goede voorbereiding

Voorafgaand aan het ontwerp en de bouw van de website, moesten eerst de wensen en eisen in kaart worden gebracht. In een Scrum-sessie met diverse afdelingen van Wilgaerden hebben we gezamenlijk bepaald voor wie de website bedoeld is. Wie zijn de doelgroepen van Wilgaerden en wat willen zij zien, lezen en kunnen vinden op de website? Toen dat duidelijk was, hebben we in twee teams de sitestructuur bepaald. Daar kwamen opvallende en interessante uitkomsten uit. Van de twee structuren is er één duidelijke sitestructuur gevormd, dat als basis dient voor de nieuwe website.

Een fris ontwerp

De nieuwe website moest overzichtelijk, duidelijk en fris zijn. Allemaal punten die mee werden genomen bij het ontwerp van de website. Er is gekozen om de kleuren van de huisstijl subtiel naar voren te laten komen in de website. Uiteraard komt ook de boog uit de huisstijl terug op de website. Daarnaast is er veel ruimte voor beeldmateriaal waardoor de sfeer van Wilgaerden en haar locaties goed kan worden getoond. De buttons hebben allemaal een omlijning waarbij er een subtiele knipoog wordt gemaakt naar borduren en een “nostalgisch” gevoel.

Mooie verhalen, locaties en belangrijke informatie

De website biedt voldoende ruimte en mogelijkheden om belangrijke informatie en mooie verhalen kwijt te kunnen. Alle diensten en mogelijkheden die Wilgaerden biedt hebben een plekje gekregen op de website. Daarnaast is er een onderdeel aangemaakt op de website waarin de verhalen van bewoners, werknemers en vrijwilligers worden vertelt. Ook was het belangrijk dat bepaalde verplichte informatie terug zou komen op de website. Daar is in het menu ruimte voor gemaakt.

Belangrijk bij Wilgaerden zijn de diverse locaties. In een mooi en duidelijk overzicht komen alle locaties terug. Zowel op een kaart als in detail. Iedere locatie heeft een eigen pagina waar sfeerbeelden, extra informatie, alle mogelijkheden en activiteiten op terugkomen. Vanaf de locatiepagina kan de websitebezoeker direct een rondleiding aanvragen bij de desbetreffende locatie van Wilgaerden.

Wij zijn erg trots op het eindresultaat van de website. Bewonder ‘m nu zelf!

Gebruikte oplossing

Bekijk het resultaat

Bekijk de website
Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

Klaas Hauwert Klaas Hauwert
Webdeveloper
Klaas Hauwert

Ik houd mij dagelijks bezig met het programmeren van websites die door de afdeling Creatie zijn ontworpen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd! 

Meer over Klaas

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

0229272700