Al eerder mochten wij een prachtige website voor Landzijde verzorgen. Landzijde is een zorginstelling met meer dan 115 aangesloten agrarische bedrijven door heel Noord-Holland. Op de zorgboerderijen worden leren, werken en genieten gecombineerd. Om het leren ook een goed platform te geven, kregen wij de opdracht om een platform te ontwikkelen waarop cursussen gevolgd kunnen worden. Landzijde BGL (Buiten Gewoon Leren) heeft als doel om het leren en jezelf te ontwikkelen te motiveren en stimuleren. Aan ons de leuke taak om hier een cursuswebsite voor te ontwikkelen.

Het doel van de website

Het doel van de website is om boeren en deelnemers online cursussen te laten volgen. Landzijde biedt meer dan alleen dagbesteding in een arbeidsmatige omgeving. Samen met partners in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven werkt Landzijde aan leer-werk-trajecten. BGL digitaal is hierbij in veel gevallen de eerste stap. Daarvoor ontstond de wens om een website te ontwikkelen waarop de cursussen getoond kunnen worden, maar ook een mogelijkheid tot het volgen van de cursussen en het afleggen van toetsen.

Op de website staat een overzicht van alle cursussen. Om de details van de cursus te bekijken en deze te volgen moet je een inlog hebben. Er is een inlog ontwikkeld voor de boeren en voor de deelnemers:

  • De boer kan een cursus toe wijze aan een deelnemer (en zijn/haar gegevens/resultaten in zien) en hij kan een deelnemer aanmaken.
  • De deelnemer kan een cursus maken en zijn of haar gegevens en resultaten inzien.

Cursussen

Om de detailpagina van een cursus te kunnen zien, moet je een inlog hebben. Als deelnemer mag je maar 1 actieve Landzijde cursus hebben. Dit hebben we technisch mogelijk gemaakt. De cursussen kunnen zo worden aangemaakt dat het bestaat uit verschillende hoofdstukken, maar ook een tussentoets is mogelijk. Om een pagina van een cursus goed in te kunnen delen is er gekozen voor een grid-indeling. Hierdoor is het mogelijk om de cursus naar wens in te delen. Daarnaast is het mogelijk om binnen een cursus een voorbeeldvraag toe te voegen. Hierbij wordt na het beantwoorden het juiste antwoord getoond.

Toetsen

Om een cursus goed af te ronden moet er uiteraard een toets afgelegd worden. Deze toetsen kunnen in het Umbraco CMS worden gemaakt. Bij het maken van de toets zijn er de volgende opties:

  • Er kunnen open, single choice en meerkeuze vragen worden gemaakt.
  • Het is mogelijk om de volgorde van de vragen te wijzigen.
  • De vragen kunnen worden verdeeld over meerdere stappen of pagina’s.
  • Er kunnen tussentoetsen en eindtoetsen worden gemaakt. Is de tussentoets met een voldoende afgerond, dan kan de deelnemer door naar de volgende toets. Als alle tussentoetsen goed zijn afgerond kan er worden gestart met de eindtoets.
  • Er kan een toelichting boven een vraag worden geplaatst.
  • Aan een goed antwoord worden punten gekoppeld, het totaal behaalde aantal punten bepaalt of de deelnemer is geslaagd.
  • Bij een onvoldoende worden de juiste en foute antwoorden getoond. De toets kan over worden gedaan, maar wordt in een andere volgorde getoond.
  • Zodra de toets is behaald wordt er automatisch een certificaat gegenereerd.

De website is een prachtig technisch hoogstandje geworden, waarbij er veel vrijheid is om zelf zaken zoals toetsen en cursussen in te richten. Ben je nieuwsgierig geworden naar de website van Landzijde BGL? Bekijk het eindresultaat via onderstaande knop.

Gebruikte oplossing

Bekijk het resultaat

Bekijk het eindresultaat
Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

Marlon Roosblad Marlon Roosblad
Marketeer
Marlon Roosblad

Ik vind het een leuke uitdaging om mensen te inspireren met mooie verhalen en te zorgen dat gestelde doelen worden behaald. Het analyseren van data, het segmenteren van de doelgroepen zijn voor mij het vertrekpunt om mooie en creatieve campagnes en nieuwsbrieven uit te zetten. 

Meer over Marlon

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

0229272700