Samenvatting

Al eerder mochten wij een prachtige website voor Landzijde verzorgen. Landzijde is een zorginstelling met meer dan 115 aangesloten agrarische bedrijven door heel Noord-Holland. Op de zorgboerderijen worden leren, werken en genieten gecombineerd. Wij kregen de opdracht om voor het leren een platform te ontwikkelen waarop cursussen gevolgd kunnen worden. Landzijde BGL (Buiten Gewoon Leren) heeft als doel om het leren en jezelf te ontwikkelen te motiveren en stimuleren. Aan ons de leuke taak om hier een cursuswebsite voor te ontwikkelen.

De uitdaging

Het doel van de website is om boeren en deelnemers online cursussen te laten volgen. Landzijde biedt meer dan alleen dagbesteding in een arbeidsmatige omgeving. Samen met partners in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven werkt Landzijde aan leer-werktrajecten. BGL-digitaal is hierbij in veel gevallen de eerste stap. Daardoor ontstond de wens om een website te ontwikkelen waarop de cursussen getoond kunnen worden, maar ook een mogelijkheid tot het volgen van de cursussen en het afleggen van toetsen.

Ook een uitdaging?

Onze oplossing

Op de website staat een overzicht van alle cursussen. Om de details van de cursus te bekijken en deze te volgen moet je een inlog hebben. Er is een aparte inlog ontwikkeld voor de boeren en de deelnemers:

  • De boer kan een cursus toewijzen aan een deelnemer (en zijn/haar gegevens/resultaten inzien) en hij kan een deelnemer aanmaken.
  • De deelnemer kan een cursus volgen, toetsen maken en zijn of haar gegevens en resultaten inzien.

Gebruikte oplossingen:

E-Learning

Cursussen

Om de detailpagina van een cursus te kunnen zien moet je een inlog hebben. Het is technisch zo gemaakt dat je als deelnemer maar 1 actieve Landzijdecursus mag hebben.

Cursussen kunnen in het CMS zo worden aangemaakt dat het kan bestaan uit verschillende hoofdstukken en is er een tussentijdse toets mogelijk. Om een pagina van een cursus naar wens in te kunnen delen is er gekozen voor een grid-indeling. Daarnaast is het mogelijk om binnen een cursus een voorbeeldvraag toe te voegen. Hierbij wordt na het beantwoorden het juiste antwoord getoond.

Toetsen

Om een cursus goed af te ronden moet er uiteraard een toets afgelegd worden. Deze toetsen kunnen in het Umbraco CMS worden gemaakt. Bij het maken van de toets zijn er de volgende opties:

  • Er kunnen open, single choice en meerkeuze vragen worden gemaakt.
  • Het is mogelijk om de volgorde van de vragen te wijzigen.
  • De vragen kunnen worden verdeeld over meerdere stappen of pagina’s.
  • Er kunnen tussentoetsen en eindtoetsen worden gemaakt. Is de tussentoets met een voldoende afgerond, dan kan de deelnemer door naar de volgende toets. Als alle tussentoetsen goed zijn afgerond kan er worden gestart met de eindtoets.
  • Er kan een toelichting boven een vraag worden geplaatst.
  • Aan een goed antwoord worden punten gekoppeld, het totaal behaalde aantal punten bepaalt of de deelnemer is geslaagd.
  • Bij een onvoldoende worden de juiste en foute antwoorden getoond. De toets kan over worden gedaan, maar wordt in een andere volgorde getoond.
  • Zodra de toets is behaald wordt er automatisch een certificaat gegenereerd.

Het resultaat

Aan dit project werkten:

Niels 1 (1)

Niels Laan

"Niet alleen de perfecte kop koffie vereist precisie en passie, maar ook elk project verdient diezelfde toewijding om tot zijn volle potentieel te bloeien"

Vincent 1 (1)

Vincent Castenmiller

"Ik ga elke dag met een brede lach naar kantoor"

Laten we je wens bespreken

We brainstormen graag met jou over de mogelijkheden
Vincent 1 (1)
Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Neem contact met mij op