Wat een gave opdracht kregen wij binnen van LeekerweideGroep! Voor maar liefst zeven labels van deze organisatie hebben wij een website mogen ontwerpen, ontwikkelen en voorzien van content. Een flinke, maar leuke en uitdagende klus die wij graag aangingen.

 

No-nonsense aanpak

LeekerweideGroep is een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen in een kwetsbare positie. De organisatie bestaat uit diverse labels die ieder hun eigen deskundigheid hebben. Mensen kunnen gebruik maken van de deskundigheid van één label of van meerdere als zij daar behoefte aan hebben. Het was aan ipsis de taak om voor al deze labels en LeekerweideGroep zelf nieuwe websites te ontwikkelen. “Wij hebben voor ipsis gekozen omdat zij goed luisteren naar wat wij willen en zelf met goede ideeën en aanvullingen komen. Hun no-nonsense aanpak past goed bij onze aanpak. Westfriese nuchterheid, gewoon aanpakken”, legt Janita Bodegraven (medewerker directiestaf) uit.

Scrumaanpak

Voor dit grote project is er gewerkt volgens de welbekende Scrumaanpak. Binnen Scrum wordt er gewerkt in zelf-organiserende teams. Samen leveren zij steeds een stukje van het project op om het zo geschikt te maken voor de eindgebruiker. “Het traject wordt mooi in stukjes gehakt, zodat je je niet direct in details verliest”, vertelt Janita over Scrum.

Voordat er werd gestart met het ontwerp en de bouw van de websites moesten eerst de wensen in kaart worden gebracht. “De website moet aansprekend zijn voor de doelgroep, helder, goed navigeerbaar en overzichtelijk. Daarnaast is het voor ons van belang dat de ‘familie’ LeekerweideGroep en haar labels goed zichtbaar zijn.”

Samenhang en gedeelde content

“Ondanks de verschillen in de websites is de samenhang bewaard gebleven”, vertelt Janita. De diverse websites hebben allemaal hun eigen uiterlijk, maar sluiten mooi op elkaar aan. Alle websites zijn te beheren vanuit één Umbraco CMS. Dit zorgt voor overzicht en is zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast bevat het een functie voor gedeelde content. Hierin kunnen heel gemakkelijk nieuwsberichten en agenda-items worden aangemaakt en met 1 druk op de knop op verschillende websites worden gedeeld. Hierdoor hoeft het niet per website aangemaakt en gevuld te worden.

Veelzijdig

“Wij zijn heel tevreden met de nieuwe websites. Inmiddels zijn dat er zeven en er komen er nog twee bij”, vertelt Janita. “De medewerkers van ipsis zijn kalm, hebben geduld en kunnen snel communiceren. Hierdoor gingen we steeds weer terug naar de essentie, maar ze dachten ook mee over optimalisatie. ipsis is heel veelzijdig en heeft overal een goede oplossing voor!”

Mooiere complimenten kunnen wij bijna niet krijgen! Wil jij zelf zien waar wij zo trots op zijn? Bekijk het eindresultaat. Onderin de website van LeekerweideGroep vind je de knoppen naar de andere labels en websites die wij met veel plezier hebben ontwikkeld.

 

 

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Directeur-eigenaar
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

Klaas Hauwert Klaas Hauwert
Webdeveloper
Klaas Hauwert

Ik houd mij dagelijks bezig met het programmeren van websites die door de afdeling Creatie zijn ontworpen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke website anders is. Dat maakt mijn dag gevarieerd! 

Meer over Klaas

Jeroen Oostwouder Jeroen Oostwouder
Webdeveloper
Jeroen Oostwouder

Persoonlijke ontwikkeling op technisch gebied is mijn drijfveer. Nieuwe technieken leren en kijken waar deze efficiënt zijn toe te passen.

Meer over Jeroen

0229272700