interactie: hét social intranet dat iedere organisatie verbindt

Onder de noemer interactie bieden wij social intranet aan. Het interactie intranet is niet alleen heel gebruiksvriendelijk, maar kan ook gekoppeld worden aan diverse systemen. Dankzij het interactie intranet kan iedereen binnen de organisatie kennis, informatie en actualiteiten delen. Met een goed social intranet verbetert de communicatie binnen een organisatie en wordt het naar een hoger niveau getild.

Ben jij benieuwd naar het interactie intranet? Vraag nu een demo aan.

Traditioneel intranet vs social intranet

Een traditioneel intranet is bedoeld voor het verspreiden van belangrijk bedrijfsnieuws, het zoeken naar contactinformatie van collega’s en eventueel het downloaden van documenten. De informatie wordt vanuit de organisatie gedeeld met de medewerkers. Social intranet werkt anders. Binnen een social intranet is iedereen redacteur. Communicatie staat centraal en het social intranet maakt dit op een laagdrempelige manier mogelijk.

Binnen een social intranet is het gemakkelijk om bijvoorbeeld projectgroepen aan te maken en snel met elkaar te schakelen. Ook documenten delen is een mogelijkheid. Het social intranet is ideaal voor organisaties met meerdere vestigingen of met medewerkers die veel onderweg zijn en elkaar niet vaak zien. Bij een goed intranet staat de gebruiker centraal. Hij moet gemakkelijk kunnen segmenteren op zijn eigen informatiebehoeften. 

Social intranet als digitale werkplek

Social intranet is breder dan de naam doet vermoeden. Het is eigenlijk een combinatie van traditioneel intranet, de social intranet toevoegingen die de interactie bevorderen en webbased bedrijfssoftware. Een goed social intranet is daarom vaak maatwerk en sluit precies aan bij de behoeften van de organisatie en haar medewerkers. Vaak worden er zelfs koppelingen gemaakt die meer aan een extranet doen denken, zoals met bepaalde inkoopmodules. Het resultaat is één platform voor alle digitale processen, in plaats van bijvoorbeeld tien verschillende systemen. Door een social intranet op te zetten als een responsive platform, is het ook geschikt voor gebruik op mobiel, tablet en andere devices.

Een social intranet met gebruiksvriendelijk CMS

Hoeveel wil je met het intranet mogelijk maken en op welke gebieden ondersteunt het intranet de dagelijkse werkprocessen? De specialisten van ipsis bekijken samen met jou waar de meeste winst te behalen valt. Zaken als uren- en kilometerregistratie kunnen allemaal in het interactie intranet verwerkt worden. Ook het boeken van vergaderruimtes is een optie.

Het interactie intranet is in technisch opzicht vergelijkbaar met een website, alleen is het intranet enkel voor de eigen medewerkers toegankelijk. Voor het bouwen van het interactie intranet gebruikt ipsis dezelfde techniek. Het CMS van Umbraco is gebruiksvriendelijk, flexibel en overzichtelijk. Het is een opensource CMS, gebaseerd op de Microsoft-standaarden als C#, asp.NET en SQLserver.

Wil je meer weten over de meerwaarde van een intranet voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van de specialisten van ipsis. Wij denken graag met je mee.

Wil jij meer informatie?

Vul onderstaande formulier in:

Naar tips en updates

Nieuwsbrief ontvangen?
Ik accepteer de privacyvoorwaarden
0229272700