Word de lokale held, dan ligt de wereld aan je voeten

Een paar jaar geleden was ik betrokken bij de opening van een nieuwe supermarkt in een nieuw gebied. De nog jonge onervaren assistent supermarktmanager had er heel veel zin in. Hij woonde in de plaats zelf, kende de markt en was klaar om de harten van de inwoners te veroveren. Zonder dat hij het wist, sloeg hij met de volgende opmerking de spijker op zijn kop: “Ik ga deze week bij de ondernemers, zorgcentra en verenigingen langs om mij voor te stellen en te vertellen dat wij hier komen. Als je nieuw bent kun je niet verwachten dat iedereen naar je toe komt, dan moet je jezelf wel eerst netjes voorstellen.” Zo simpel en zo waar! En helaas zien wij dat dit in de praktijk, zeker digitaal, nog zo vaak mis gaat.

Begin klein

Ben jij net een nieuw bedrijf gestart, begeef jij je (met een nieuw product) in een nieuwe markt of ben je gestart met online adverteren? Goed bezig! Maar ook best spannend. Wordt het een succes? Gaat het jou veel winst opleveren? Je weet het nog niet.

Waarschijnlijk sta je te trappelen van ongeduld en wil je gelijk vol gas, maar ga niet te snel. Breng het terug naar de basis en bekijk het als een persoonlijk contact. Zou jij dan meteen jouw product onder iemands neus duwen? Of zou je ook beginnen met jezelf eerst voor te stellen en te vertellen wie je bent. Je moet een vertrouwensband opbouwen, mensen moeten je leren kennen. Dat is online niet anders! Pas dan zullen ze in grote getalen jouw bedrijf bezoeken. En ook al heeft jouw bedrijf misschien wel mondiale potentie. Als de buurman je niet kent en niets bij je koopt, waarom de rest van de wereld dan wel?

Stap voor stap naar het grote plaatje

Bij ipsis kunnen we je helpen aan een strategisch plan, waarbij we stap voor stap de harten van jouw doelgroep veroveren. Eerst bij jou in de buurt en dan steeds een beetje verder. Of het nu een nieuw bedrijf, een nieuw product of een nieuwe markt betreft. Samen kunnen we werken aan jouw succes. En je kunt er zelf vandaag al mee beginnen! Door gewoon persoonlijk contact te leggen met jouw potentiële doelgroep. Zoals we dat in het echt ook doen. En dan geven wij samen met jou dat extra zetje en laten we jouw bedrijf groeien. Maak een afspraak met ons en dan bespreken we samen de mogelijkheden. 

Jennie Heuwekemeijer
Auteur
Jennie Heuwekemeijer

Met veel plezier werk ik aan een zeer gevarieerd klantenpakket. Mijn specialisatie is het structureren van (social) media activiteiten en het bedenken van strategische campagnes. Met sterke content bouwen we aan jouw merk en werken we stap voor stap toe naar meer omzet. Als dit leidt tot successen en groei van onze klanten is mijn dag geslaagd!

Andere Tips en updates:

<p>Alles over cookies</p>
Marije Bregman

Alles over cookies

 
<p>De reden waarom je tijd moet investeren in e-mailmarketing</p>
Melissa Roossien

De reden waarom je tijd moet investeren in e-mailmarketing

 
<p>Facebook features: wat is er nu weer nieuw?</p>

Facebook features: wat is er nu weer nieuw?

 
0229272700