Online marketing is voor veel MKB-ondernemers nog onbekend terrein. Daarom heeft ipsis een voor deze ondernemers nu een speciale aanbieding: een professionele AdWords campagne voor maar € 250,-, inclusief budget.

Online marketing scoort laag


Slechts de helft van de MKB’ers maakt gebruik van marketing via internet. Dat blijkt uit een onderzoek van InfoTrade in samenwerking met Business Compleet onder 734 ondernemers. Een kwart doet helemaal niks om online beter zichtbaar te zijn. 42 procent combineert marketing via internet met andere vormen van promotie. Een kleine groep, slechts 7,5 procent, beperkt zich volledig tot internet om reclame te maken voor producten of diensten.

Van de ondervraagde MKB’ers maakt slechts 18 procent gebruik van AdWords, waarvan 6 procent regelmatig. De overige groep gebruikt het niet. De redenen die ze hier voor opgeven zijn dat ze menen dat AdWords niet interessant is voor hun bedrijf. Vaak hebben ze ook simpelweg nog niet van deze advertentiemogelijkheid gehoord.

Lagere kosten

De kleine groep die wel gebruik maakt van AdWords doet dit vooral omdat het ze veel naamsbekendheid oplevert en het bedrijf zichtbaarder maakt op internet. Ook vinden ze de kosten lager dan die van een traditionele mediacampagne, vinden ze de advertenties effectief en kunnen ze eenvoudig het budget bewaken.

Hoewel resultaten van SEO en SEA voor een MKB’er groot kunnen zijn, beheert een belangrijk deel (55 procent) van de bedrijven die aan online marketing doen hun eigen AdWords account. 12 procent laat het over aan hun eigen marketing of communicatieafdeling. Slechts 12 procent huurt een professional in of heeft een eigen AdWords-specialist in dienst die de online campagnes verzorgt.

Professionele campagne

Zo’n professional kunt nu dus inhuren voor €250,-. In overleg met u maken wij een campagne, bestaande uit 1 advertentiegroep met 1 advertentie en relevante trefwoorden, die voor maximaal 3 maanden online staat. Zo kunt u op een makkelijke manier kijken of een goede AdWords campagne u wat oplevert!

Wil u meer weten? Neem dan contact op met Klaas Beemster. Hij zal u alles vertellen over de mogelijkheden.

Voor het onderzoek van InfoTrade en Business Compleet werden 734 MKB’ers ondervraagd: 302 van hen waren ZZP’er en 242 directeur van de onderneming.

AdWords uitbesteden loont, ervaar het zelf. Maak gebruik van ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 0229 - 27 27 00.

Bron: emerce.nl

adwords (1)