Sinds 2013 gebruiken wij Umbraco als CMS-systeem voor de nieuwe websites die wij opleveren. Umbraco wordt onder andere gekozen vanwege de no-cost, open-source licenties en haar gebruiksvriendelijkheid. Umbraco biedt een CMS-systeem met ontzettend veel mogelijkheden dat simpel is in gebruik, makkelijk is aan te passen en robuust genoeg is om sites te runnen van de Fortune 500 bedrijven en enkele van de grootste media-sites van de wereld.

Het gebruik van Umbraco is uiterst eenvoudig, zowel voor marketeers, webmasters als voor webdevelopers. Binnen enkele minuten kunnen gebruikers gaan werken met Umbraco en het aanpassen voor specifiek gebruik. 

Umbraco gebruikt standaard industrietalen voor het ontwikkelen van nieuwe websites, zodat veel web ontwikkelaars hun bestaande vaardigheden kunnen gebruiken om te werken met Umbraco. Marketeers en websitebeheerders zullen onmiddellijk de interface van Umbraco herkennen, met zijn eenvoudig te begrijpen boom-view van de pagina’s en WYSIWYG-editor. Starten met een nieuwe Umbraco website is ontzettend eenvoudig, door gebruik te maken van één van de meegeleverde starter kits.

Umbraco wordt sterk ondersteund door een actieve, wereldwijde community en door een rotsvaste commerciële organisatie die tools en professionele ondersteuning biedt. Daarnaast kan Umbraco gemakkelijk worden gebruikt in zijn vrije, open-source formaat en professionele ondersteuning of tools kunnen worden toegevoegd als dit nodig is. Bijkomend voordeel is dat het framework van Umbraco voor iedereen gratis te gebruiken is, waardoor je bij het (door)ontwikkelen van een nieuwe website enkel betaalt voor de toegevoegde waarde van professionele ondersteuning en tools.

Wie gebruiken Umbraco?

Er zijn wereldwijd momenteel zo’n 90.000 websites die Umbraco gebruiken. Van kleine bedrijven tot grote bedrijven met tientallen sites in evenveel verschillende talen. Voorbeelden van bedrijven die Umbraco gebruiken voor hun website zijn:

  • Heinz
  • Microsoft
  • Peugeot
  • Warner Bros

Wat kan Umbraco doen

Umbraco is niet alleen geschikt voor het maken van websites. Naast het feit dat je met Umbraco mooie, snelle en gebruiksvriendelijke nieuwe websites kunt maken, is Umbraco ook expert op het verstrekken van mobiele platform-specifieke sites met een enkele set van inhoud. Umbraco kan jouw website ook eenvoudig omzetten naar specifieke pagina’s/websites voor iPhone, Android, BlackBerry en Windows-telefoons. Zodoende hoef jij maar één stuk content te onderhouden, maar heb je wel voor elk mobiel apparaat een perfecte applicatie.

Daarnaast kan Umbraco met gemak jouw rich-media beheren en leveren. Of het nu gaat om e-learning module of multiplayer gaming, Umbraco heeft de mogelijkheid om deze (rich) media te beheren en te vertalen voor levering op websites/platformen op basis van Flash, Silverlight of HTML5.

Integratie

Naast een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid bij het bouwen van nieuwe websites en/of het onderhouden van websites, is Umbraco ook een content management systeem dat eenvoudig te koppelen en integreren is met andere systemen. Door de open en flexibele architectuur is het gemakkelijk om te integreren met web-gebaseerde systemen zoals:

  • Microsoft SharePoint
  • Microsoft CRM
  • com

Een voorbeeld van een koppeling die wij maakten is het koppelen van een Umbraco website aan RealWorks.

Uitbreidbaarheid

Eén van Umbraco’s sterke punten is de mogelijkheid om uit te breiden. Met behulp van de Umbraco API kun je de functies van Umbraco aanpassen of zelf je eigen functies toevoegen.  Met behulp van Umbraco’s Event Model kan je Umbraco integreren met talloze systemen.

Als je de bestaande ASP.NET controls hebt, kun je ze gemakkelijk en zonder wijziging integreren in Umbraco. Dit is gewoon een kwestie van kopiëren van jouw controls naar de bestandslocatie van Umbraco, selecteren van een lijst en toevoegen aan een pagina. Hier komt helemaal geen code bij kijken.

Andere voordelen Umbraco CMS

Bovenstaand al een flink aantal voordelen en functionaliteiten van Umbraco CMS. Er zijn echter nog meer redenen waarom u Umbraco moet kiezen als CMS systeem voor uw nieuwe website.

1)     Vindbaarheid

Al in de opbouw van de code heeft Umbraco CMS rekening gehouden met zoekmachines als Google. Zodoende wordt de vindbaarheid niet verstoord door het gebruik van onnodige en/of onduidelijke code.

2)     Umbraco is opmerkelijk eenvoudig in gebruik

Umbraco is ontworpen om jou zo productief mogelijk te maken. Dit betekent dat Umbraco snel, mooi en bovendien opmerkelijk gemakkelijk te gebruiken is. Jij kunt je dus volledig concentreren op het delen van je boodschap naar je doelgroep, en op de technologie.

3)     Beheer Online Media

Umbraco heeft een ingebouwde media bibliotheek. Dit maakt het makkelijk om jouw digitale media te beheren. Umbraco schaalt automatisch je foto’s, laat jou ze bijsnijden met een enkele klik en maakt je media ook responsive.

4)     Veiligheid

Umbraco is in korte tijd steeds populairder geworden maar is minder vaak een doelwit van hackers. De onderliggende Microsoft-technologie zorgt ervoor dat Umbraco in de basis extreem veilig is. Een belangrijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Wordpress. Wordpress CMS wordt steeds onveiliger door de grote verscheidenheid aan foutieve/verouderde plug-ins.

Ook een nieuwe website op basis van Umbraco?

Umbraco beheert een aantal grote websites op het internet. Jij bent dus in goed gezelschap. Ben jij geïnteresseerd of heb je vragen over het realiseren van een website met Umbraco? Neem dan contact met ons op via de chat, ons contactformulier of telefonisch via 0229 27 27 00.

pand.jpg