Een sociaal intranet geeft toegang tot collega’s, nieuws, informatie en kennis. Het verbindt een organisatie en de mensen die daarbij horen. Dit zorgt voor een betere samenwerking, kennisdeling en connectie met elkaar. Een sociaal intranet is een waardevolle toevoeging aan een organisatie. Wat zijn de voordelen van een sociaal intranet en wat heeft de werknemer eraan? Wij zetten het op een rijtje!

Een feestje om mee te werken

Een sociaal intranet moet op de eerste plaats fijn zijn om mee te werken. Het moet gebruiksvriendelijk, duidelijk en overzichtelijk zijn. Daarnaast moet het vertrouwd voelen en de werkdag plezieriger maken. Alle informatie die je nodig hebt staat er op: informatie over collega’s, groepen, kennis en uiteraard een agenda waar alle verjaardagen, uitjes en borrels in op zijn genomen. De combinatie van verschillende soorten content maakt een sociaal intranet een feestje om te gebruiken. Je kunt er namelijk voor alles terecht. Wie weet ontdek je interessante informatie, werk je fijner aan een project of leer je jouw nieuwe collega beter kennen!

Minder mail

Eén van de grootste ergernissen op het werk zijn de grote aantallen e-mails die op een dag binnen komen. Een sociaal intranet zorgt ervoor dat er minder mails nodig zijn en stimuleert het delen van kennis op één centrale plek. Wel zo fijn voor nieuwe collega’s die direct alle informatie gemakkelijk terug kunnen vinden op één platform.

Alleen wat je wil zien

Op een sociaal intranet ben je altijd op de hoogte van wat er binnen een organisatie speelt. En het mooiste daarvan is dat je zelf bepaalt wat je daarvan ziet. In veel gevallen kun je op een sociaal intranet instellen wat je wil volgen, wat je wil zien op jouw startscherm en welke onderdelen je minder nuttig vindt. Ook bepaal je zelf waar je notificaties van wil ontvangen.

De hele organisatie dichtbij

Alle collega’s kun je vinden op het intranet, ook collega’s die je niet zo vaak spreekt of waarvan je niet weet welke expertises zij hebben. Ook daar is een sociaal intranet handig voor. Je vindt daar eenvoudig de collega die jij nodig hebt door te filteren op naam, functie, expertise of afdeling.

Alle informatie in jouw broekzak

Waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt: een sociaal intranet kun je overal gebruiken. Hierdoor kun je flexibel werken en heb je alle informatie altijd dichtbij.

Een sociaal intranet maakt een werkdag een stuk makkelijker en leuker. Het is de plek waar je direct van alles op de hoogte bent. Het zorgt ervoor dat jij sneller, beter en efficiënter kunt werken waar jij je ook bevindt. Benieuwd hoe een sociaal intranet er uit ziet en hoe het werkt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0229 – 27 27 00.

intranet.jpg