We kunnen er niet meer omheen: video is hot! Op social media, websites en e-mailings wordt steeds meer gebruik gemaakt van video. Een filmpje wordt sneller bekeken dan een lange lap tekst en wint daarmee aan populariteit. Wil jij echt meedoen tussen de grote spelers? Overweeg dan eens om film in te zetten. Wij zetten een aantal videotrends op een rijtje waar jij gebruik van kan maken.

Trend 1: LinkedIn video

Onlangs heeft LinkedIn een nieuwe feature toegevoegd op haar website, namelijk LinkedIn video. Vanaf nu is het mogelijk om een video op te nemen en deze vervolgens eenvoudig op jouw persoonlijke LinkedInpagina te plaatsen. Hoe je dit doet? Gewoon via de eenvoudige mobiele app van LinkedIn. Naast dat deze filmpjes gemakkelijk te plaatsen zijn op LinkedIn, zijn filmpjes ook te embedden zodat je deze via andere sociale media zoals Twitter en Facebook kan delen. 

Poezenfilmpjes of icebucket challenges hoef je niet te verwachten, want als het aan LinkedIn ligt blijft het net als bij op het kanaal zelf puur business gerelateerd. 

Trend 2: Vloggende medewerkers

Vloggend personeel zien we niet alleen op LinkedIn maar uiteraard ook veel op Youtube, Instagram en Snapchat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Politievlogger Jan-Willem of RTL-presentatrice Anna Nooshin. Dit soort manieren van vloggen zal komend jaar alleen maar toenemen. Pak de camera op en start met vloggen! Dit geeft jouw klanten ook een uniek kijkje achter de schermen.

Trend 3: Live video

Live video is een laagdrempelige manier om jouw volgers meteen te betrekken bij iets wat je doet op dat moment, erg leuk dus. Een voorbeeld daarvan is de lancering van de nieuwste producten van Apple. Deze lancering kon je live volgen, waardoor de fans die meekeken ook gelijk de nieuwe producten konden bekijken. Goed voor de binding met de klanten en om nieuwe producten en diensten te hypen.  

Trend 4: Instagram Stories

Instagram Stories is het afgelopen jaar geëxplodeerd in gebruikers. Instagram Stories biedt de mogelijkheid om een foto of video 24 uur te tonen via een slideshow functie. Deze foto’s en filmpjes kunnen bewerkt worden. Je kunt hier zoveel foto’s en filmpjes delen als je wil, want deze verdwijnen weer na 24 uur. Hierdoor spam je niet het overzicht van Instagram vol, met als gevolg dat mensen jou gaan ontvolgen, maar kun je toch zoveel delen als je wil. Instagram Stories zijn met name geschikt om te laten zien waar je op dat moment mee bezig bent. Heb je een leuke brainstorm, is de nieuwe kledingcollectie binnen of wil je een kijkje achter de schermen bieden? Zet dan Instagram Stories in.

Trend 5: Verticale en vierkante video’s 

Tot slot het videoformaat, de laatste trend. Videograven hebben er een hekel aan maar voor deze mensen moeten we helaas mededelen: deze trend is here to stay. Alle socialmedia platformen passen zich aan hoe de consument zijn of haar video’s opneemt. Of het nu horizontaal, verticaal of vierkant is. Over enkele jaren zal daarom ieder social media platform deze formaten ondersteunen waardoor we ons minder hoeven te ergeren aan de zwarte balken aan de zijkant. 

Wil jij leuke filmpjes op jouw website of social mediakanalen plaatsen maar weet je niet hoe je dit moet opzetten? ipsis helpt jou graag! Neem contact met ons op over alle mogelijkheden via het contactformulier of bel naar 0229 27 27 00.

video.png (1)