Vertel jouw bedrijfsverhaal met een video

Bewegend beeld is de laatste jaren steeds populairder geworden: video’s en vlogs worden dagelijks miljoenen keren bekeken op Youtube. Wil je als bedrijf meegaan in de tijd, dan is video een must. Jouw marketingstrategie kan eigenlijk niet meer zonder goede videocontent. Benieuwd waarom videomarketing zo populair is geworden? Wij leggen het je uit!

De kracht van bewegend beeld

Dat video’s leuk zijn om naar te kijken weten we allemaal. Een video is entertainment en dat trekt publiek. Een kijkje achter de schermen van een bedrijf, interessante mensen aan het woord: dit is perfecte videocontent.

Maar wist je ook dat 90% van de informatie die ons brein oppikt visueel is? Onze hersenen verkiezen beeld boven tekst en verwerken dit dan ook 60.000 keer sneller. Video is daarmee een krachtig middel om jouw doelgroep te bereiken.

Videocontent voor verschillende doeleinden

Videocontent prikkelt de kijker, maar de ene video is de andere niet. Voordat je aan de slag gaat met een bedrijfsvideo moet je goed nadenken waarvoor je deze video wil gebruiken. Welke boodschap wil je vertellen, wie wil je bereiken met de video en hoe wil je deze gaan verspreiden? Ieder kanaal vraagt om een andere aanpak.

Op social media wil je snel de aandacht van jouw doelgroep trekken om doorscrollen te voorkomen. Wil je videocontent creëren voor op Facebook of Instagram? Houd de video dan kort en krachtig. Een video voor op de website mag juist weer wat uitgebreider zijn. Mensen die de video aanklikken zijn al op jouw website terecht gekomen: er is dus al interesse!

Animatie, vlog of bedrijfsvideo? Waar kies jij voor?

Bewegend beeld heb je in alle soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld vlogs, animaties en interactieve video’s. Welke vorm past het beste bij jouw bedrijf en waarom?

Animatievideo

Een animatie wordt meestal gebruikt om uitleg te geven over een werkwijze, proces, concept of strategie. Een soort van handleiding, maar dan via bewegend beeld. Animaties worden vaak gebruikt in de zorgsector en overheidsinstellingen. Uiteraard kan een animatie voor iedere onderneming ingezet worden: het is een krachtig middel om jouw doelgroep te bereiken met een korte en duidelijke boodschap.

Vlog

Een vlog is een goed middel om jouw bedrijf mee te promoten en zo de aandacht van jouw doelgroep te trekken. Een bedrijf op een persoonlijke en informele manier op de kaart zetten is al jaren een trend. En hoe kun je dat beter doen dan met een vlog? Laat een medewerker vloggen over de dagelijkse werkzaamheden. Het is ook mogelijk om een interessant onderwerp niet in een blog te behandelen, maar te verwerken in een vlog. Een vlog is persoonlijk en geeft jouw bedrijf een gezicht. Dit is een ideale vorm om in te zetten bij personeelswerving.

(Interactieve) video

Een bedrijfsvideo toont een kijkje achter de schermen van de organisatie. Je ziet producten, werknemers en de bedrijfsruimte in beeld. Een nieuwere variant op de standaard bedrijfsvideo is de interactieve video: waarbij kijkers de regie in handen krijgen. Bijvoorbeeld met behulp van aanklikbare buttons. Zo kiest de kijker zelf wat hij wilt zien en wat niet. Resultaat: een betere video-engagement.

Video analyseren

Jouw video is ondertussen geplaatst op de juiste kanalen en je bent zelf erg enthousiast over het verhaal dat jouw video vertelt. Maar wat vindt de doelgroep van de video? Is het de content die de kijker hoopt of verwacht te zien? Het succes van de video kun je meten aan de hand van de zogeheten ‘video-engagement’. Onder video-engagement valt onder andere het aantal views.

Maar wist je dat je veel meer kunt meten dan dat? Kijk bijvoorbeeld naar het gemiddeld aantal seconden dat men naar jouw video kijkt. Kijken ze tot het einde of haken ze halverwege af? Ook de reacties onder de video vertellen of de video in de smaak valt. Je hoopt dat mensen positief reageren, anderen taggen of de video delen. Maar ook negatieve reacties zijn van belang: deze vertellen jou wat je in het vervolg wellicht anders moet aanpakken. Heb je klikbare items toegevoegd aan je video, vergeet dan niet te controleren hoe vaak, waarop en wanneer er geklikt wordt.

Wat voor verhaal ga jij vertellen?

Ben jij enthousiast geworden over de mogelijkheden van een bedrijfsvideo? Wil je jouw doelgroep via goede videocontent raken, prikkelen of tot actie bewegen? Wij van ipsis denken graag met je mee! Ons team gaat voor jou aan de slag om een goede videomarketingstrategie op te zetten en een passende bedrijfsvideo te maken. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Andere Tips en updates:

<p><span>Social media trends voor 2024</span></p>
Naomi Sauer

Social media trends voor 2024

 
<p>Optimaliseer je socialmedia-marketing met deze ChatGPT tips</p>
Chantal Dekker

Optimaliseer je socialmedia-marketing met deze ChatGPT tips

 
<p><strong>Dutch Umbraco Experience en nummer 1 CMS van Europa</strong></p>
Dave Jonker

Dutch Umbraco Experience en nummer 1 CMS van Europa

 
0229272700