Van dj naar eigenaar van ipsis

Voordat ik ben gestart met ipsis heb ik verschillende banen gehad. Van een baan bij een bedrijf in professionele geluidsinstallaties tot een functie als Logistiek Manager. Er zijn diverse functies en werkzaamheden die mij hebben gebracht tot waar ik nu ben: eigenaar van reclame- en internetbureau ipsis!

Waar het ooit begon

Wat veel mensen niet over mij weten is dat ik in mijn schooltijd samen met een vriend dj was van onze drive-in-show ‘’Twilight’’. De liefde voor muziek die we beide hadden zorgde ervoor dat we hiermee zijn gestart. Elke week kocht ik singles van alle nieuwe binnenkomers van de top 40. Daar gingen we cassettebandjes voor maken en die verkochten we aan cafés en kermissen. Het ondernemerschap zat er dus al vroeg in.

Veel geleerd bij diverse banen  

Na deze periode ging ik aan het werk bij een computerfabrikant. Ik begon hier toen het bedrijf nog uit 18 medewerkers bestond. Twee jaar later was dit gestegen naar ruim 120 medewerkers. Door dit snelgroeiende bedrijf kreeg ik de kans om op mijn 22e Logistiek Manager te worden. Helaas ging het bedrijf later failliet en moest ik op zoek naar een andere baan.   

Ik ben toen bij een bedrijf in professionele geluidsinstallaties gaan werken. Het was een bedrijf met veel internationale klussen. Vervolgens ben ik bij een ICT-bedrijf gekomen, Ik werd al snel verantwoordelijk voor de marketing en sales binnen het bedrijf en later aandeelhouder en commercieel directeur. Dit was in 1998, ik was toen 30 jaar.  

Eerste aanraking met CRM 

Binnen het ICT-bedrijf zijn wij op een gegeven moment in aanraking gekomen met CRM en ik was hier gelijk enthousiast over.

Ik ben hierna een nieuw bedrijf gestart in levering en implementatie van CRM. Hier is toen een marketingtool ontstaan. Deze is gekoppeld aan het CRM-systeem, die werd ingezet voor e-mailmarketing. Uiteindelijk was hier ook mooie content voor nodig en waren er vormgevers, tekstschrijvers en marketeers nodig. Vanuit hier is in 2004 ipsis ontstaan.  

Start van ipsis

Bij de start van ipsis kwamen we ook op het pad van SEO- en SEA-dienstverlening. Als een van de eerste zijn we hiermee aan de slag gegaan. Al in het eerste jaar kwam er ook vraag naar websites. Toen zijn we daar ook mee gestart. Beetje bij beetje werd de dienstverlening van ipsis uitgebreid.

Elf jaar geleden hebben we een Purmerends internetbureau overgenomen. Daarmee hebben we echt veel kwaliteit en kennis op het gebied van webdesign en development binnengehaald.  

Veel ruimte voor creativiteit 

Ik ben zeer tevreden met ipsis en het team. Het leuke van ipsis is de creativiteit. Dit kon ik als dj wel inzetten, maar bij andere banen minder. Ik kijk uit naar de toekomst van ipsis en denk dat ik nog heel lang eigenaar van ipsis wil en zal blijven.  

Vincent Castenmiller Vincent Castenmiller
Auteur
Vincent Castenmiller

Ik ben trots op ons creatieve team en ik krijg energie van het goede contact met onze klanten. Elke dag ga ik met een brede lach naar kantoor!

Meer over Vincent

Andere Tips en updates:

<p><strong><span class=Bij ipsis zijn we nooit uitgeleerd! 

">

Bij ipsis zijn we nooit uitgeleerd! 

 
<p><strong>Recruitment-winterboost!</strong></p>

Recruitment-winterboost!

 
<p><strong>Snoobi VS. Analytics</strong></p>
Aida de Haan

Snoobi VS. Analytics

 
0229272700