Social media: de één gelooft er in, de ander niet. Ik geloof erin. Waarom? Social media is gratis en heeft een groot bereik. Dat is ook de reden dat vele bedrijven ervoor kiezen om social media toch maar te proberen. Vaak gebeurt dit zonder duidelijke strategie. Slechts één op de vijf bedrijven meet de resultaten van het gebruik van social media, terwijl het belangrijk is dat u als bedrijf weet wat de resultaten van uw investeringen zijn.

Social media kunnen een bedrijf waardevolle informatie verschaffen. U kunt immers ontdekken wat klanten over producten of over een bedrijf communiceren.Social media op een goede manier inzetten kost veel tijd. Een heldere doelstelling is belangrijk. Zomaar 'likes' verzamelen is niet effectief. Want u heeft niets aan volgers die uw bedrijf totaal niet interessant vinden. Een goede strategie is daarom belangrijk. Ik geloof in het gebruik van social media met een helder doel. Weet u al wat u wilt bereiken met uw social media?

HootSuite

Om uw doelstellingen te bereiken, is het belangrijk om uw activiteiten op de verschillende social media te analyseren. Via Facebook kan dat bijvoorbeeld gemakkelijk via Facebook Analytics. Een programma als HootSuite maakt het echter allemaal nog makkelijker. Met dit programma kunt u al uw accounts (o.a. Facebook, Twitter, LinkedIn) tegelijk updaten of de statistieken analyseren. Dit bespaart veel tijd en biedt veel overzicht.

Met de betaalde pro-versie krijgt u een uitgebreide rapportage opgestuurd. Bij de gratis versie is deze rapportage beperkter, maar het biedt zeker een goed overzicht. HootSuite analyseert de Click Through Rate en het klikvolume. Ook is de geografische informatie inzichtelijk, waardoor het direct duidelijk wordt waar u goed scoort en waar verbetering nodig is. Als u regelmatig uw statistieken bekijkt en analyseert, krijgt u waardevolle informatie over wat uw volgers wel of niet aanspreekt. Het is een gemakkelijke manier om te leren over het succesvol inzetten van social media.

Wat nu?

Een account aanmaken kan heel simpel op hootsuite.com. U kunt dan online uw social media beheren. Zelfs als u er weinig gebruik van maakt is het raadzaam om een programma als HootSuite te gebruiken vanwege de overzichtelijkheid.

Heeft u hulp nodig bij het opzetten van een goede social media strategie of heeft u vragen over het gebruik van HootSuite? Neem dan contact met ons op voor informatie.

hootsuite (1)