Bij ipsis bouwen wij onze websites in Umbraco, een toekomstgericht en uiterst veilig content managementsysteem (CMS). Hierdoor kan content gemakkelijk toegevoegd of gewijzigd worden door jezelf of door onze marketeers. Umbraco is recentelijk als beste Open Source CMS beoordeeld in de jaarlijkse Emerce Top100.

Afgelopen juni heeft Umbraco een nieuwe versie gelanceerd, versie 10. Deze versie maakt gebruik van de nieuwe Microsoft-standaarden zoals .Net6 en ASP.NET Core 6, heeft veel nieuwe mogelijkheden en is nog verder verbeterd in het gebruikersgemak. Deze versie is inmiddels door ons ook uitgebreid getest en we zijn helemaal enthousiast. Onze experts leggen graag uit wat deze versie voor jou betekent!

 

Wat is er nieuw?

De nieuwe versie profiteert van de functies die beschikbaar zijn in de nieuwste versie van de C#-programmeertaal. Hoogtepunten zijn onder meer prestatieverbeteringen, betere herbruikbaarheid en meer efficiëntie. Dit uit zich in de volgende details:

  • Verbeterde platformonafhankelijke ondersteuning; Ontwikkelaars kunnen nu lokaal met Umbraco werken, of ze nu op een Windows-, Linux- of Mac-machine werken.
  • Vereenvoudigde ontwikkeling en een beter onderhoudbare codebase; C# 10 stelt ontwikkelaars in staat om minder code op een snellere, efficiëntere manier te schrijven.
  • Bijgewerkte componenten van derden; De nieuwste versies van ImageSharp, Umbraco Examine en AngularJS worden nu gebruikt.

 

Wat betekent dit voor jou?

Maak jij gebruik van een Umbraco website? Umbraco 7 wordt per medio 2023 niet meer ondersteund. Dit houdt in dat er geen beveilingsupdates en dergelijke meer beschikbaar komen en dus ontstaat er een potentieel risico qua veiligheid. Je kunt het vergelijken met je Windows versie die door Microsoft niet meer wordt ondersteund. Heb je Umbraco versie 8 of 9 in je huidige website? Dan houdt de support al eind dit jaar op; voordeel is wel dat de upgrade iets makkelijker is.

 

In het kort

Umbraco 10 is een nieuwe hoofdversie die het CMS helemaal up-to-date brengt met de nieuwste functies en ontwikkelingen van Microsoft en die Umbraco-ontwikkeling openstelt voor mensen die Mac- of Linux-systemen gebruiken. Plan een afspraak met ons in zodat wij een persoonlijk advies kunnen maken die past bij jouw situatie zodat ook jij kunt profiteren van deze te gekke update!

Ik wil graag (vrijblijvend) advies!

 

Draait jouw website niet in Umbraco maar maak jij gebruik van een ander CMS-systeem? Ook dan kunnen we kijken hoe we jouw website kunnen optimaliseren om voor het beste resultaat te gaan! Vraag ons gratis website scan aan dan kijken wij hoe we het beste uit jouw website naar boven kunnen halen!

umbraco-10-900x600-dark-blue-2x.jpeg