Wanneer je gaat bloggen is het belangrijk dat je de blog aantrekkelijk, interessant en goed leesbaar maakt. Maar hoe ga je beginnen, waar schrijf je over en waar moet je op letten? Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje om jou goed op weg te helpen met het bloggen.

  1. Deadlines

Maak gebruik van deadlines wanneer je de blog gaat opstellen. Dit zorgt ervoor dat je voor jezelf duidelijk hebt wat wanneer en binnen welk tijdsbestek af moet zijn. Ook is het handig om voor de activiteiten buiten het schrijven, zoals het doen van je research, ook een deadline te stellen.

  1. Een passende titel

Misschien wel één van de belangrijkste punten van je gehele blog is de titel. Bij een boek wordt de aandacht getrokken door de kaft en bij een blog is dat de titel. Zorg daarom voor een interessante en pakkende titel die de aandacht trekt en waardoor de blog dus veel gelezen wordt.

  1. Doe research

Natuurlijk kun je geen blog schrijven als je geen verstand hebt over wat je precies schrijft. Doe daarom goed research voordat je begint met bloggen en schrijf de belangrijke punten die je uit je research haalt in volgorde op, zodat je vervolgens in één vlotte beweging kan blijven schrijven.

  1. Plan je tekst

Nadat je research hebt gedaan kun je aan de slag. Zorg ervoor dat je goed weet wat je gaat vertellen en wat je wanneer gaat vertellen in de tekst. De opbouw, volgorde en doorloop van de blog zijn erg belangrijk voor de lezer. Een tekst die lekker weg leest wordt altijd beter begrepen door de lezer en dus beter onthouden

  1. Gebruik eerdere blogs

Als je een blog schrijft kun je informatie halen uit eerder geschreven blogs. Dit hoeven niet altijd blogs te zijn die jezelf hebt geschreven, dit kan ook informatie zijn uit andermans blogs. Lees vooral ook andermans blogs om ervan te leren.

  1. Persoonlijk

Het leuke aan een blog is dat je er een persoonlijke draai aan kunt geven. Dit maakt het voor de lezer leuker om te lezen en voor jou een stuk leuker om het te schrijven. Daarnaast kun je met een persoonlijke blog jezelf onderscheiden van alle andere duizenden blogs op het internet.

  1. Schrijven maar!

Nu je al deze tips hebt gelezen is het aan jou de beurt om te beginnen met schrijven. Belangrijk is dat je blijft schrijven wanneer je in de zogeheten flow zit, stop niet met schrijven omdat je denkt dat het niet klopt of niet passend is maar blijf gewoon door schrijven. Aan het eind kun je altijd nog je tekst aanpassen of verbeteren.

Wil jij meer tips over bloggen of ondersteuning hierbij? Onze marketeers staat voor jou klaar! Bel naar 0229 27 27 00, wij gaan graag met jou om tafel.

Hoofdafbeelding nieuws 4.jpg