Video speelt een steeds grotere rol op social media. Maar waar moet je allemaal op letten bij het maken van een succesvolle video voor jouw organisatie? Dat leg ik je in deze blog uit! Dat doe ik aan de hand van zes stappen die samen een videomarketingstrategie vormen.

Stap 1: Mensen

De eerste stap is mensen, hierin staat het begrijpen en aanspreken van de juiste doelgroep centraal. Het is namelijk belangrijk om de content af te stemmen op de wensen en behoeften van jouw doelgroep. Kruip daarom in de huid van jouw doelgroep en stem je content hierop af.

Stap 2: Platform

De tweede stap is platform, hierin worden de socialmediakanalen waarop de videocontent verspreid gaan worden gekozen Het is belangrijk om actief te zijn op de kanalen waar jouw doelgroep ook actief op is, zodat jouw content de juiste mensen bereikt.

Lees onze blog om meer te lezen over het kiezen van de juiste socialmediakanalen voor jouw doelgroep. 

Stap 3: Doel

De derde stap is het bepalen van welk doel je wilt bereiken met de videocontent. Zorg ervoor dat je een doel hebt voor iedere video. Bijvoorbeeld het vergroten van naamsbekendheid, het verhogen van het aantal verkopen of de betrokkenheid stimuleren. Pas de inhoud van je video hierop aan, gebruik bijvoorbeeld een call-to-action om je doel te stimuleren.

Stap 4: Optimaliseer

De vierde stap in de videomarketingstrategie is optimaliseren. Hierbij is het belangrijk om de succesfactoren van videomarketing toe te passen om ervoor te zorgen dat de strategie zo optimaal mogelijk ingezet kan worden.

Ten eerste is het enorm belangrijk om de gebruikservaring zo positief mogelijk te maken. Bij video moet je hierbij rekening houden met verschillende factoren. Zo luistert slechts een klein deel van de gebruikers video’s met geluid. Wanneer jij een video deelt waarin iemand iets vertelt, is het enorm zonde dat de boodschap bij de meeste gebruikers dan niet aankomt. Daarom is het belangrijk om video’s waarin wordt gepraat te ondertitelen. Zo bereik je een zo groot mogelijke groep met jouw boodschap.

Daarnaast is het belangrijk om de video professioneel over te laten komen. Zorg er hierbij voor dat het beeld altijd scherp is en er voldoende licht is. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van spraak in de video, is het belangrijk dat de persoon die spreekt goed verstaanbaar is.

De gebruiker wordt iedere dag overspoeld met een grote hoeveelheid content op social media. Het is daarom belangrijk om direct in de eerste drie seconde van de video de aandacht te grijpen. Wanneer er namelijk een lange introductie in je video speelt, is een gebruiker al snel geneigd om door te scrollen. Val dus direct met de deur in huis met je kernboodschap.

Tot slot is consistentie belangrijk voor het algoritme. Om dit voor een organisatie haalbaar te maken moet er een realistische contentplanning gemaakt worden, waarin wordt aangegeven in welke mate er video’s geplaatst gaan worden.

Stap 5: Distribueer

De vijfde stap is distribueer. Het is belangrijk om rekening te houden met de dagen en tijden waarop de content wordt geplaatst. Dit is afhankelijk van wanneer de doelgroep van jouw organisatie actief is op social media. Heb jij bijvoorbeeld een B2B doelgroep? Plaats dan binnen werkdagen en werktijden.  

Stap 6: Analyseer

De zesde en laatste stap is analyseer. Het is belangrijk om de resultaten te analyseren van de videocontent, om zo te bepalen of het doel dat je in stap drie hebt gesteld bereikt is. Het analyseren van verschillende statistieken geeft inzicht in hoe succesvol de videomarketingstrategie is. Daarnaast biedt het inzicht in welke content goed wordt ontvangen door de doelgroep, en welke juist niet. Hieruit kan worden afgeleid waar meer behoefte aan is, om de content verder te kunnen optimaliseren.

Wij helpen je graag! 

Heb jij hulp nodig met het maken van video’s voor jouw organisatie, of het opstellen van een strategie? Wij helpen graag! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Mail ons

nieuwsbrief-videocontent-ipsis.jpg