Wat vliegt de tijd! Ik heb het erg naar m’n zin! Stephanie en ik zijn begonnen aan het ontwerpen van nieuwe templates voor het WebStart-pakket. Tegelijker tijd ben ik bezig geweest met een infographic over de webdesigntrends van 2015. Dit was een handige combinatie omdat je hierbij onderzoek doet naar websites en met die informatie over websites in je achterhoofd gaat het ontwerpen van de templates een stuk makkelijker.

Ook heb ik voor het eerst een visitekaartje gemaakt voor een klant (Annemieke Hageman MSc). Dit vond ik leuk en vooral leerzaam om met een klantcontact te hebben en aanpassingen door te voeren tot de klant tevreden is.

In de tussentijd is mijn stagedocent op bezoek gekomen om te kijken hoe het gaat. Dat was gelukkig een positief gesprek met onder anderen wat handige tips over mijn stageverslag wat ik moet gaan maken over mijn stage bij ipsis.

Een aantal weken geleden mocht ik aanwezig zijn bij een presentatie van Stephanie, deze keer mocht ik aanwezig zijn bij een presentatie van Niels. Niels presenteerde aan een aantal collega’s het eerste nieuwe ontwerp van de ipsis website. Het ontwerp zag er gaaf uit! Met z’n allen hebben we een aantal dingen doorgesproken over wat er eventueel nog anders of beter kan. Zowel met input van Dennis over marketing, Stephanie over vormgeving en Vincent over het algemeen. Goed om te zien hoe er door iedereen op een andere manier naar gekeken wordt. 

Er zat een inboundmarketing-sessie aan te komen dus moesten er mapjes samengesteld worden. Dit zijn mapjes met belangrijke documenten voor de klant zodat de klant na afloop van de sessie alles nog eens even op z’n gemakje door kan lezen. Bij deze inboundmarketing-sessie mocht ik ook aanwezig zijn. Aangezien het een avondsessie was, was er ook pizza aanwezig. Tijdens het pizza eten even kennis gemaakt met de klanten. Daarna startte de sessie en hebben Vincent en Klaas een goed verhaal vertelt. Hierin vertelde ze over hoe alles in z’n werk gaat met inboundmarketing. Erg interessant om te zien hoeveel tools er zijn om je website goed vindbaar te maken en wat je daar allemaal mee kan bereiken als bedrijf.

Mijn collega’s hebben een nieuwe website gemaakt voor Reemark. Nu was voor mij de opdracht om de content van de oude website over te zetten naar de nieuwe website. Dit moest gebeuren in het systeem Umbraco. Ik had nog nooit gewerkt met Umbraco en dit was een goede kennismaking met het systeem.

De zomer zit er weer aan te komen en dus komt een airco goed van pas.
123 Koeltechniek kwam een airco plaatsen. Ik mocht foto’s maken van hoe de mannen aan het werk waren. Ook was er een schilder de kozijnen aan het schilderen ook van hem heb ik foto’s gemaakt terwijl hij aan het werk was. Beide bedrijven zijn klanten van ipsis en deze foto’s kunnen dus mooi van pas komen op hun website of bij een artikel.

Vorige week gingen Klaas, Stephanie en ik richting Leekerweide. Leekerweide biedt ondersteuning en begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking. We hebben daar mee gedaan aan een geweldige Tienkamp. Ons team werd aangevuld met 7 enthousiaste verstandelijk beperkten. We hebben allerlei activiteiten gedaan zoals touwtrekken, kussengevecht, stormbaan, skelteren, estafette etc. Dit sloten we af met een prijsuitreiking, een hapje en een drankje. Deze hapjes en drankjes waren ook verzorgd door verstandelijk beperkten. We hebben met z’n alle genoten van een hele leuke dag met gezellige mensen en lekker weer.

Om het even kort samen te vatten: ik ben blij dat ik tot nu toe al zoveel leuke en leerzame dingen heb mogen doen en meemaken. Ik heb het erg naar m’n zin, super leuk dat iedereen me zo betrekt bij alle bezigheden in het bedrijf.

ipsis i