Het is zo ver: tijd voor een nieuwe website. Je hebt de juiste partij gevonden die deze voor jou kan ontwikkelen. Maar dat is pas het begin. Hoe pak je het aan en zorg je ervoor dat de website voldoet aan jouw wensen en eisen? Het opzetten van een nieuwe website is een groot project en zal met name geregeld worden door de partij die de website ontwerpt en ontwikkelt. Maar hoe blijf je zelf betrokken en houd je grip op het proces? Wij geven tips!

Product owner

Een project heeft een goed georganiseerd team nodig. Kies daarom één persoon uit jouw team die product owner wordt. Hij of zij zal grip houden op het proces en het aanspreekpunt binnen jouw organisatie zijn voor de partij die de website ontwikkelt. Zorg ervoor dat de product owner gemachtigd is om besluiten te nemen en dat diegene verantwoordelijkheid voor de website neemt.

Wat wil je bereiken?

Eén van de belangrijkste dingen om te bedenken voordat de website wordt ontwikkeld is het bepalen van het doel van de website. Wat wil je bereiken met de website? Wil je de websitebezoeker informeren, activeren, aankopen laten doen of wil je leads genereren? De keuze die je hierin maakt heeft gevolgen voor hoe de website eruit komt te zien en welke functionaliteiten het zal hebben.

Wat vind je mooi?

De website moet uiteraard ook qua design aansluiten op jouw wensen en de stijl van jouw organisatie. Geeft daarom concrete voorbeelden van wat je wel en niet mooi vindt. Laat andere websites zien om duidelijk te maken waar je aan zit te denken qua functionaliteiten en design. Houd daarbij ook rekening met de websitebezoeker en datgene wat je wil uitstralen.

Laat je adviseren

Het kan zijn dat jouw ideeën niet helemaal gebruiksvriendelijk zijn of passen bij het doel van de website. Kies jij bijvoorbeeld voor een heel sierlijk lettertype, maar is dit online onleesbaar? Laat het idee dan varen en vraag advies aan de webdesigner. De designer denkt met jou mee en kan adviseren of het technisch ook mogelijk is.

Budget

Wees duidelijk over jouw budget. Wat wil je uitgeven aan de website? Het kan zijn dat je allemaal mooie en leuke functionaliteiten op de website wil, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Ook bij een bijzonder design en een maatwerkwebsite gaan de kosten omhoog. Bespreek vooraf jouw budget met de partij die de website gaat ontwikkelen, dan kunnen zij daar rekening mee houden en weet jij precies wat je kunt verwachten voor welke prijs.

Ben jij toe aan een nieuwe website of ben je nog aan het oriënteren? Wij helpen jou hier graag bij en adviseren je over een passende website bij jouw organisatie en budget. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0229 – 27 27 00.  

website.png